Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-02-12">12 februari 2016</time>

Kärlek och omtanke på Alla hjärtans dag

Låt inte hörselproblem lägga hinder för kärlek och omtanke! Här kommer fem hörselsmarta tips till Alla hjärtans dag och alla andra dagar.

5_tips_allahjartan_some
Träffas på ett ljudsmart café eller restaurang

Låt inte oro för hörselproblem hindra er från att gå ut och äta en Alla hjärtans dag-middag. Välj en ställe med bra ljudmiljö, be att få sitta vid ett lugnt bord, och våga säga till om störande bakgrundsmusik.

Se en textad film på bio

Ska du på dejt med drömpartnern? Varför inte gå på en träff med textad bio? Numera är nästan alla svenska filmer textade.

Uppmärksam är omtänksam

Gör vardagen lite enklare för varandra. Kanske kan du använda hörslinga istället för att skruva upp tv-volymen extra högt? Plocka fram text-tv-texten för din partners skull och lär dig också att läsa av din partner och förstå när hen inte uppfattar vad som sägs.

Kärleksbrev som gör skillnad

Få saker är så romantiska som små skriftliga meddelanden – en gullig post-it, ett sms. Om historiens mest berömda kärlekspar kunde fatta pennan i tid och otid för att kommunicera med den de tyckte om – varför skulle då inte du och din vän kunna göra samma sak? Undvik onödiga missförstånd och skriv ner det viktiga!

SMS:a LOVE – och stöd hörselforskningen

Vill du ge någon du tycker om en liten kärleksgåva? Skicka ett sms med texten LOVE till tel: 72901 så skänker du 50 kronor till HRFs insamling till förmån för hörselforskningen. Då visar du också kärlek till många, många fler – både barn och vuxna med hörselskador.


Länktips

Skaffa kunskap tillsammans, till exempel hos HRFs informationstjänst Hörsellinjen

Relaterade nyheter

 • Vem får hörselskadades kulturpris 2024?
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-06-03">3 juni 2024</time>

  Vem får hörselskadades kulturpris 2024?

  På onsdag, den 5 juni, delar HRF ut Jan-Peter Strömgrens kulturpris, till hörselskadade inom kulturområdet.Vem får priset i år? Det avslöjas i en direktsänd prisutdelning i Zoom på onsdag klockan 11. Missa inte det! På...

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.