Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-02-12">12 februari 2016</time>

Kärlek och omtanke på Alla hjärtans dag

Låt inte hörselproblem lägga hinder för kärlek och omtanke! Här kommer fem hörselsmarta tips till Alla hjärtans dag och alla andra dagar.

5_tips_allahjartan_some
Träffas på ett ljudsmart café eller restaurang

Låt inte oro för hörselproblem hindra er från att gå ut och äta en Alla hjärtans dag-middag. Välj en ställe med bra ljudmiljö, be att få sitta vid ett lugnt bord, och våga säga till om störande bakgrundsmusik.

Se en textad film på bio

Ska du på dejt med drömpartnern? Varför inte gå på en träff med textad bio? Numera är nästan alla svenska filmer textade.

Uppmärksam är omtänksam

Gör vardagen lite enklare för varandra. Kanske kan du använda hörslinga istället för att skruva upp tv-volymen extra högt? Plocka fram text-tv-texten för din partners skull och lär dig också att läsa av din partner och förstå när hen inte uppfattar vad som sägs.

Kärleksbrev som gör skillnad

Få saker är så romantiska som små skriftliga meddelanden – en gullig post-it, ett sms. Om historiens mest berömda kärlekspar kunde fatta pennan i tid och otid för att kommunicera med den de tyckte om – varför skulle då inte du och din vän kunna göra samma sak? Undvik onödiga missförstånd och skriv ner det viktiga!

SMS:a LOVE – och stöd hörselforskningen

Vill du ge någon du tycker om en liten kärleksgåva? Skicka ett sms med texten LOVE till tel: 72901 så skänker du 50 kronor till HRFs insamling till förmån för hörselforskningen. Då visar du också kärlek till många, många fler – både barn och vuxna med hörselskador.


Länktips

Skaffa kunskap tillsammans, till exempel hos HRFs informationstjänst Hörsellinjen

Relaterade nyheter

 • HRF lämnar plattformen X
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-12-19">19 december 2023</time>

  HRF lämnar plattformen X

  Nu lämnar Hörselskadades Riksförbund (HRF) sociala medier-plattformen X. Kontot är inte längre aktivt.
  HRF anser att X har blivit en konfliktskapande kanal, full av hat, hot och desinformation, som inte är förenligt med vad HRF står för.

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.