Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-06-11">11 juni 2021</time>

Premiär för Jan-Peter Strömgrens kulturpris

Tisdagen den 22 juni är det dags för den allra första utdelningen av Jan-Peter Strömgrens kulturpris. Ett pris till hörselskadade personer som är verksamma inom kulturområdet.
Alla är välkomna på prisceremonin, som äger rum kl. 12.30 i en öppen tillställning i Zoom.

Jan-Peter Strömgrens Kulturfond instiftades av Hörselskadades Riksförbund (HRF) efter kongressen 2016, som ett tack för hans insatser som HRFs förbundsordförande under 16 år, 2000–2016.

Årligt pris

Under midsommarveckan ska fonden för första gången dela ut Jan-Peter Strömgrens Kulturpris 2021 – ett årligt pris till hörselskadade personer som är verksamma inom kulturområdet. Årets prissumma uppgår till totalt 20 000 kronor.

Till hörselskadade

Fonden inspirerades av JPs kulturintresse och priset är i HRFs anda – en utmärkelse till hörselskadade, utdelat av hörselskadade.

Jury för kulturpriset är kulturfondens styrelse, som består av hörselskadade: Mattias Lundekvam (HRFs förbundsordförande), Jonas Sahlberg, (HRFs förbundskassör), Jan-Peter Strömgren, Thomas Lindberg (musiker/sångare) och Tove Lagerqvist (författare).

Prisutdelning 22 juni

När: Tisdagen den 22 juni kl 12.30
Var: Tillställning i videoplattformen Zoom
Anmälan: Behövs inte. Gå bara in på denna länk.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.