Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-04-15">15 april 2016</time>

Jan-Peter Strömgren nyvald ordförande i HandikappHistoriska Föreningen

I dag, på HandikappHistoriska Föreningens (HFF) årsmöte, valdes HRFs förbundsordförande, Jan-Peter Strömgren, som ordförande på ett år. – Jag känner mig hedrad över att bli tillfrågad, säger Jan-Peter Strömgren.

jp_liggande_-_kopia_0
Vid HandikappHistoriska Föreningens årsmöte i dag blev det klart att Jan-Peter Strömgren tar över ordförandeskapet efter Birgitta Andersson. Jan-Peter Strömgren är vald på ett år.

– Jag känner mig hedrad över att bli tillfrågad och är själv intresserad av historia i största allmänhet. Jag ser fram emot att jobba med detta tillsammans med andra duktiga och intresserade personer i styrelsen och bland medlemmarna, säger Jan-Peter Strömgren.

HFF arbetar för insamling, bevarande och bearbetning av handikapphistoriskt material och belyser levnadsförhållanden och samhällets syn på människor med funktionsnedsättning i ett historiskt perspektiv. HFF följer den handikapphistoriska forskningen nationellt och internationellt och samarbetar med handikapporganisationer, universitet och högskolor, folkhögskolor, museer, arkiv med flera. Läs mer på HandikappHistoriska Föreningens webbplats.

Relaterade nyheter

  • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

    Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

    Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

  • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

    Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

    Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
    – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

  • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

    Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

    "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.