Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-04-15">15 april 2016</time>

Jan-Peter Strömgren nyvald ordförande i HandikappHistoriska Föreningen

I dag, på HandikappHistoriska Föreningens (HFF) årsmöte, valdes HRFs förbundsordförande, Jan-Peter Strömgren, som ordförande på ett år. – Jag känner mig hedrad över att bli tillfrågad, säger Jan-Peter Strömgren.

jp_liggande_-_kopia_0
Vid HandikappHistoriska Föreningens årsmöte i dag blev det klart att Jan-Peter Strömgren tar över ordförandeskapet efter Birgitta Andersson. Jan-Peter Strömgren är vald på ett år.

– Jag känner mig hedrad över att bli tillfrågad och är själv intresserad av historia i största allmänhet. Jag ser fram emot att jobba med detta tillsammans med andra duktiga och intresserade personer i styrelsen och bland medlemmarna, säger Jan-Peter Strömgren.

HFF arbetar för insamling, bevarande och bearbetning av handikapphistoriskt material och belyser levnadsförhållanden och samhällets syn på människor med funktionsnedsättning i ett historiskt perspektiv. HFF följer den handikapphistoriska forskningen nationellt och internationellt och samarbetar med handikapporganisationer, universitet och högskolor, folkhögskolor, museer, arkiv med flera. Läs mer på HandikappHistoriska Föreningens webbplats.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.