Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

Nu börjar Hörselveckan!

Måndag 10 oktober inleds Hörselveckan! I år blir det arrangemang på ungefär 50-60 orter runt om i landet, från Kalix i norr till Malmö i söder: hörseltester, öppet hus och mycket annat.
Vad händer där du bor? Kolla in vår Hörselveckan-kalender!

Hörselveckan pågår den 10-16 oktober, med Hörselskadades Dag lördagen den 15 oktober.

Då är det mycket som händer i HRF-Sverige, både smått och stort. Gå gärna in i Hörselveckan-kalendern, för att se vad som är på gång där du bor!

Och om du inte hittar något i din del av landet, ta gärna kontakt med din förening och fråga. Det kan vara arrangemang som inte finns med i kalendern – eller som kommer lite längre fram.

Tema: ”Bli hörselsmart!”

Temat för Hörselveckan är i år ”Bli hörselsmart!”. Det handlar om att ta tag i sin hörselsituation – till exempel genom att testa hörseln och söka hörselvård, eller genom att skaffa kunskap om hörteknik, strategier, möjligheter och rättigheter.

Att bli hörselsmart handlar också om att träffa andra i samma situation, för att utbyta erfarenheter och tips. Att öka sin ”hörselsmarta kompetens” och bli både starkare och friare i sin vardag. Att bli en del av en gemenskap, som medlem i HRF.

Lagom till Hörselveckan nylanserar HRF dessutom Hörseltestaren, ett digitalt självtest på webben. Där är det enkelt att få koll på om det finns tecken på hörselnedsättning. Testet används på många HRF-arrangemang runt om i landet under veckan.

Tio år sedan första Hörselveckan

I år är det precis tio år sedan HRF startade Hörselveckan – en vecka i oktober varje år, då vi kraftsamlar för att sprida kunskap, välkomna nya medlemmar och väcka opinion för ett hörselsmart samhälle.

Hörselskadades Dag kom till ännu tidigare. i över 20 år har tredje lördagen i oktober varit en dag då HRF uppmärksammar landets 1,5 miljoner hörselskadade och vår rätt att leva i full delaktighet och jämlikhet.

Relaterade nyheter

 • Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-07-02">2 juli 2023</time>

  Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar

  Sommar och semester! Men kanske också hörselstress? Vi på HRF önskar glad sommar med tolv tips på hur du kan hitta ditt hörselsmarta jag, mitt i sommarlugnet – och hitta vägar till ett bättre liv, året om.

 • Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-30">30 juni 2023</time>

  Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen

  Almedalsveckan har tagit ett rejält kliv tillbaka när det gäller hörseltillgänglighet de senaste åren. Bara en dryg tredjedel av arrangemangen har teleslinga och inte ens en tiondel av webbsändningarna textas.
  Men en sak går åt rätt håll: Skrivtolkning i mobilen.

 • Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-02">2 juni 2023</time>

  Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023

  Den 1 juni delade HRF förbundsordförande, Mattias Lundekvam, ut Jan-Peter Strömgrens Kulturpris 2023. Nu kan du se hela sändningen i efterhand.