Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

Nu börjar Hörselveckan!

Måndag 10 oktober inleds Hörselveckan! I år blir det arrangemang på ungefär 50-60 orter runt om i landet, från Kalix i norr till Malmö i söder: hörseltester, öppet hus och mycket annat.
Vad händer där du bor? Kolla in vår Hörselveckan-kalender!

Hörselveckan pågår den 10-16 oktober, med Hörselskadades Dag lördagen den 15 oktober.

Då är det mycket som händer i HRF-Sverige, både smått och stort. Gå gärna in i Hörselveckan-kalendern, för att se vad som är på gång där du bor!

Och om du inte hittar något i din del av landet, ta gärna kontakt med din förening och fråga. Det kan vara arrangemang som inte finns med i kalendern – eller som kommer lite längre fram.

Tema: ”Bli hörselsmart!”

Temat för Hörselveckan är i år ”Bli hörselsmart!”. Det handlar om att ta tag i sin hörselsituation – till exempel genom att testa hörseln och söka hörselvård, eller genom att skaffa kunskap om hörteknik, strategier, möjligheter och rättigheter.

Att bli hörselsmart handlar också om att träffa andra i samma situation, för att utbyta erfarenheter och tips. Att öka sin ”hörselsmarta kompetens” och bli både starkare och friare i sin vardag. Att bli en del av en gemenskap, som medlem i HRF.

Lagom till Hörselveckan nylanserar HRF dessutom Hörseltestaren, ett digitalt självtest på webben. Där är det enkelt att få koll på om det finns tecken på hörselnedsättning. Testet används på många HRF-arrangemang runt om i landet under veckan.

Tio år sedan första Hörselveckan

I år är det precis tio år sedan HRF startade Hörselveckan – en vecka i oktober varje år, då vi kraftsamlar för att sprida kunskap, välkomna nya medlemmar och väcka opinion för ett hörselsmart samhälle.

Hörselskadades Dag kom till ännu tidigare. i över 20 år har tredje lördagen i oktober varit en dag då HRF uppmärksammar landets 1,5 miljoner hörselskadade och vår rätt att leva i full delaktighet och jämlikhet.

Relaterade nyheter

  • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

    Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

    Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

  • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

    Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

    Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
    – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

  • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

    Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

    "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.