Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

Nu börjar Hörselveckan!

Måndag 10 oktober inleds Hörselveckan! I år blir det arrangemang på ungefär 50-60 orter runt om i landet, från Kalix i norr till Malmö i söder: hörseltester, öppet hus och mycket annat.
Vad händer där du bor? Kolla in vår Hörselveckan-kalender!

Hörselveckan pågår den 10-16 oktober, med Hörselskadades Dag lördagen den 15 oktober.

Då är det mycket som händer i HRF-Sverige, både smått och stort. Gå gärna in i Hörselveckan-kalendern, för att se vad som är på gång där du bor!

Och om du inte hittar något i din del av landet, ta gärna kontakt med din förening och fråga. Det kan vara arrangemang som inte finns med i kalendern – eller som kommer lite längre fram.

Tema: ”Bli hörselsmart!”

Temat för Hörselveckan är i år ”Bli hörselsmart!”. Det handlar om att ta tag i sin hörselsituation – till exempel genom att testa hörseln och söka hörselvård, eller genom att skaffa kunskap om hörteknik, strategier, möjligheter och rättigheter.

Att bli hörselsmart handlar också om att träffa andra i samma situation, för att utbyta erfarenheter och tips. Att öka sin ”hörselsmarta kompetens” och bli både starkare och friare i sin vardag. Att bli en del av en gemenskap, som medlem i HRF.

Lagom till Hörselveckan nylanserar HRF dessutom Hörseltestaren, ett digitalt självtest på webben. Där är det enkelt att få koll på om det finns tecken på hörselnedsättning. Testet används på många HRF-arrangemang runt om i landet under veckan.

Tio år sedan första Hörselveckan

I år är det precis tio år sedan HRF startade Hörselveckan – en vecka i oktober varje år, då vi kraftsamlar för att sprida kunskap, välkomna nya medlemmar och väcka opinion för ett hörselsmart samhälle.

Hörselskadades Dag kom till ännu tidigare. i över 20 år har tredje lördagen i oktober varit en dag då HRF uppmärksammar landets 1,5 miljoner hörselskadade och vår rätt att leva i full delaktighet och jämlikhet.

Relaterade nyheter

 • HRF lämnar plattformen X
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-12-19">19 december 2023</time>

  HRF lämnar plattformen X

  Nu lämnar Hörselskadades Riksförbund (HRF) sociala medier-plattformen X. Kontot är inte längre aktivt.
  HRF anser att X har blivit en konfliktskapande kanal, full av hat, hot och desinformation, som inte är förenligt med vad HRF står för.

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.