Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

Nu börjar Hörselveckan!

Måndag 10 oktober inleds Hörselveckan! I år blir det arrangemang på ungefär 50-60 orter runt om i landet, från Kalix i norr till Malmö i söder: hörseltester, öppet hus och mycket annat.
Vad händer där du bor? Kolla in vår Hörselveckan-kalender!

Hörselveckan pågår den 10-16 oktober, med Hörselskadades Dag lördagen den 15 oktober.

Då är det mycket som händer i HRF-Sverige, både smått och stort. Gå gärna in i Hörselveckan-kalendern, för att se vad som är på gång där du bor!

Och om du inte hittar något i din del av landet, ta gärna kontakt med din förening och fråga. Det kan vara arrangemang som inte finns med i kalendern – eller som kommer lite längre fram.

Tema: ”Bli hörselsmart!”

Temat för Hörselveckan är i år ”Bli hörselsmart!”. Det handlar om att ta tag i sin hörselsituation – till exempel genom att testa hörseln och söka hörselvård, eller genom att skaffa kunskap om hörteknik, strategier, möjligheter och rättigheter.

Att bli hörselsmart handlar också om att träffa andra i samma situation, för att utbyta erfarenheter och tips. Att öka sin ”hörselsmarta kompetens” och bli både starkare och friare i sin vardag. Att bli en del av en gemenskap, som medlem i HRF.

Lagom till Hörselveckan nylanserar HRF dessutom Hörseltestaren, ett digitalt självtest på webben. Där är det enkelt att få koll på om det finns tecken på hörselnedsättning. Testet används på många HRF-arrangemang runt om i landet under veckan.

Tio år sedan första Hörselveckan

I år är det precis tio år sedan HRF startade Hörselveckan – en vecka i oktober varje år, då vi kraftsamlar för att sprida kunskap, välkomna nya medlemmar och väcka opinion för ett hörselsmart samhälle.

Hörselskadades Dag kom till ännu tidigare. i över 20 år har tredje lördagen i oktober varit en dag då HRF uppmärksammar landets 1,5 miljoner hörselskadade och vår rätt att leva i full delaktighet och jämlikhet.

Relaterade nyheter

 • Chockhöjning av hörapparatavgift stoppades
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-11-15">15 november 2022</time>

  Chockhöjning av hörapparatavgift stoppades

  Västmanland var på väg att införa landets högsta utprovningsavgift: 2 800 kronor för två hörapparater. Men på tisdagen stoppades chockhöjningen. Efter hård HRF-kritik beslutade ett enigt regionfullmäktige om återremiss.

 • I dag: Hörselskadades Dag på 40-tal orter i landet
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-10-15">15 oktober 2022</time>

  I dag: Hörselskadades Dag på 40-tal orter i landet

  I dag, lördag 15 oktober, är det Hörselskadades Dag. På ett 40-tal orter från norr till söder sätter Hörselskadades Riksförbund (HRF) fokus på möjligheter och rättigheter för landets 1,5 miljoner hörselskadade.

 • Susanna och Patrik – två resor till hörselsmart insikt i nya HRF Talks
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

  Susanna och Patrik – två resor till hörselsmart insikt i nya HRF Talks

  "Bli hörselsmart!" är temat för Hörselveckan 10-16 oktober. Under Hörselveckan är det premiär för två nya HRF Talks. Två berättelser, två hörselskadade mitt i karriären. Två resor till hörselsmart insikt. Möt Susanna Skarrie och Patrik Spång.