Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2015-05-12">12 maj 2015</time>

HRFs hörselforskningsfond höjer anslaget för forskning till 1,4 miljoner

Nu har HRFs hörselforskningsfond beslutat att höja anslaget för forskning från Hörselforskningsfonden till 1,4 miljoner. Det har varit 1,2 miljoner i flera år. I höst bestäms vilka forskningsprojekt som pengarna ska gå till.

hff.img_assist_custom-195x195
HRFs Hörselforskningsfond stödjer medicinsk, beteendevetenskaplig och teknisk forskning kring hörselskadade och hörselskadades situation och delar varje år ut anslag till forskning inom hörselområdet. Vilka projekt som tilldelas anslag beslutas av en grupp forskare med höga, vetenskapliga meriter, tillsammans med företrädare för HRF. Sista ansökningsdag är den 1 oktober 2015.

Hörselskadades Riksförbund (HRF) instiftade Hörselforskningsfonden 1989, för att skapa bättre möjligheter för hörselforskningen. I dag kommer Hörselforskningsfondens nya medel främst från HRFs insamling.


Länkar

Forskning och utveckling (HRF.se)

HRFs Hörselforskningsfond (Horselforskningsfonden.se)

Relaterade nyheter

 • Vem får hörselskadades kulturpris 2024?
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-06-03">3 juni 2024</time>

  Vem får hörselskadades kulturpris 2024?

  På onsdag, den 5 juni, delar HRF ut Jan-Peter Strömgrens kulturpris, till hörselskadade inom kulturområdet.Vem får priset i år? Det avslöjas i en direktsänd prisutdelning i Zoom på onsdag klockan 11. Missa inte det! På...

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.