Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2017-05-24">24 maj 2017</time>

Nu går HRFs digitala ”Hörseltestaren” på export

På tisdagen lanserades Hørseltesteren – en norsk variant av HRFs Hörseltestaren. Hörseltestaren är ett digitalt gör-det-själv-test, som gör det enkelt att kolla hörseln på webben eller i en app . Snabbt och hörselsmart.

Ungefär 250 000 svenskar har hittills testat hörseln med Hörseltestaren, ett gör-det-själv-test från Hörselskadades Riksförbund. Och nu lanseras norska Hørseltesteren.no av HRFs norska motsvarighet, Hørselshemmedes Landsforbund (HLF).

Själva testet är precis samma som det svenska, men har översatts till norska i samarbete med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet/Audiologi (NTNU).

”Har hjälpt tusentals”

– Jätteroligt att vårt digitala hörseltest nu går på export, säger HRFs förbundsordförande, Mattias Lundekvam.
– Vi vet att det här har hjälpt tusentals människor i Sverige att söka hjälp för sin hörselnedsättning. Förhoppningsvis kan det även hjälpa många norrmän att ”kliva ut ur garderoben” och ta steget mot en bättre tillvaro!

Vetenskapligt och enkelt

Hörseltestaren är ett vetenskapligt validerat screeningtest, som mäter förmågan att uppfatta tal i brus. Det ger en indikation på om du hör normalt eller sämre än normalt och visar om det är dags att kontakta hörselvården eller öronläkare för en hörselundersökning. Det är utvecklat av forskare vid Forskningsinstitutet Hörselbron, i samarbete med HRF, och baserat på forskning från Karolinska institutet.

Länkar

Svenska Hörseltestaren.se

Norska Horseltesteren.no

Om Hörseltestaren (HRF.se)

Testa hörseln regelbundet (Hörsellinjen.se)

Ladda ner ”Hörseltestaren” för iOS från App Store

Ladda ner ”Hörseltestaren” för Android från Google Play

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.