Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2017-05-24">24 maj 2017</time>

Nu går HRFs digitala ”Hörseltestaren” på export

På tisdagen lanserades Hørseltesteren – en norsk variant av HRFs Hörseltestaren. Hörseltestaren är ett digitalt gör-det-själv-test, som gör det enkelt att kolla hörseln på webben eller i en app . Snabbt och hörselsmart.

Ungefär 250 000 svenskar har hittills testat hörseln med Hörseltestaren, ett gör-det-själv-test från Hörselskadades Riksförbund. Och nu lanseras norska Hørseltesteren.no av HRFs norska motsvarighet, Hørselshemmedes Landsforbund (HLF).

Själva testet är precis samma som det svenska, men har översatts till norska i samarbete med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet/Audiologi (NTNU).

”Har hjälpt tusentals”

– Jätteroligt att vårt digitala hörseltest nu går på export, säger HRFs förbundsordförande, Mattias Lundekvam.
– Vi vet att det här har hjälpt tusentals människor i Sverige att söka hjälp för sin hörselnedsättning. Förhoppningsvis kan det även hjälpa många norrmän att ”kliva ut ur garderoben” och ta steget mot en bättre tillvaro!

Vetenskapligt och enkelt

Hörseltestaren är ett vetenskapligt validerat screeningtest, som mäter förmågan att uppfatta tal i brus. Det ger en indikation på om du hör normalt eller sämre än normalt och visar om det är dags att kontakta hörselvården eller öronläkare för en hörselundersökning. Det är utvecklat av forskare vid Forskningsinstitutet Hörselbron, i samarbete med HRF, och baserat på forskning från Karolinska institutet.

Länkar

Svenska Hörseltestaren.se

Norska Horseltesteren.no

Om Hörseltestaren (HRF.se)

Testa hörseln regelbundet (Hörsellinjen.se)

Ladda ner ”Hörseltestaren” för iOS från App Store

Ladda ner ”Hörseltestaren” för Android från Google Play

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.