Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-05-28">28 maj 2020</time>

HRFare vald av Europas hörselskadeorganisation

Porträtt på Alf Lindberg
HRFs Alf Lindberg, nyvald styrelseledamot i EFHOH.

På torsdagen blev Alf Lindberg från Hörselskadades Riksförbund invald som ny styrelseledamot i EFHOH, den europeiska hörselskadeorganisationen.
– Det är viktigt för hörselskadade att ta större plats och påverka på EU-nivå. Jag hoppas att med stöd av ett starkt HRF kunna bidra till det, säger han.

Detta är EFHOH

EFHOH är en paraplyorganisation som samlar Europas 24 hörselskadeorganisationer, däribland HRF.

Det är en plattform för opinionsbildning och intressepolitiskt påverkansarbete, men också ett forum för utbyte, diskussion och samarbete mellan hörselskadade från hela Europa.

EFHOH agerar även tillsammans med andra funktionshinderorganisationer, främst inom ramen för EDF, the European Disability Forum.

HRF-medlemmen Alf Lindberg har i många år arbetat för ett tillgängligare, hörselsmartare samhälle, som ombudsman på HRFs förbundskansli.

Till sommaren går han i pension, men det innebär inte att han lämnar kampen för hörselskadades rättigheter. Tvärtom. Nu fortsätter han arbetet för tillgänglighet på EU-nivå, som nyvald styrelseledamot i EFHOH, The European Federation of Hard of Hearing People.

Ett hörselsmart Europa

Många av de tillgänglighetsfrågor som HRF driver är inte bara nationella. EU-beslut har haft stor betydelse för HRFs framgångar när det gäller textning, hörbarhet, standarder för hörteknik, ljudmiljö, kriskommunikation och mycket annat.

När HRF nominerade Alf Lindberg var det framför allt för att stärka EFHOHs arbete för ett hörselsmart Europa. Och det är en utmaning som han ser fram emot:

– Det är viktigt för hörselskadade att ta större plats och påverka på EU-nivå. Jag hoppas att med stöd av ett starkt HRF kunna bidra till det, säger han.

Bildskärm med bild på en man och textremsa som talar om att Alf Lindberg har blivit vald.

Relaterade nyheter

 • Vem får hörselskadades kulturpris 2024?
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-06-03">3 juni 2024</time>

  Vem får hörselskadades kulturpris 2024?

  På onsdag, den 5 juni, delar HRF ut Jan-Peter Strömgrens kulturpris, till hörselskadade inom kulturområdet.Vem får priset i år? Det avslöjas i en direktsänd prisutdelning i Zoom på onsdag klockan 11. Missa inte det! På...

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.