Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-05-28">28 maj 2020</time>

HRFare vald av Europas hörselskadeorganisation

Porträtt på Alf Lindberg
HRFs Alf Lindberg, nyvald styrelseledamot i EFHOH.

På torsdagen blev Alf Lindberg från Hörselskadades Riksförbund invald som ny styrelseledamot i EFHOH, den europeiska hörselskadeorganisationen.
– Det är viktigt för hörselskadade att ta större plats och påverka på EU-nivå. Jag hoppas att med stöd av ett starkt HRF kunna bidra till det, säger han.

Detta är EFHOH

EFHOH är en paraplyorganisation som samlar Europas 24 hörselskadeorganisationer, däribland HRF.

Det är en plattform för opinionsbildning och intressepolitiskt påverkansarbete, men också ett forum för utbyte, diskussion och samarbete mellan hörselskadade från hela Europa.

EFHOH agerar även tillsammans med andra funktionshinderorganisationer, främst inom ramen för EDF, the European Disability Forum.

HRF-medlemmen Alf Lindberg har i många år arbetat för ett tillgängligare, hörselsmartare samhälle, som ombudsman på HRFs förbundskansli.

Till sommaren går han i pension, men det innebär inte att han lämnar kampen för hörselskadades rättigheter. Tvärtom. Nu fortsätter han arbetet för tillgänglighet på EU-nivå, som nyvald styrelseledamot i EFHOH, The European Federation of Hard of Hearing People.

Ett hörselsmart Europa

Många av de tillgänglighetsfrågor som HRF driver är inte bara nationella. EU-beslut har haft stor betydelse för HRFs framgångar när det gäller textning, hörbarhet, standarder för hörteknik, ljudmiljö, kriskommunikation och mycket annat.

När HRF nominerade Alf Lindberg var det framför allt för att stärka EFHOHs arbete för ett hörselsmart Europa. Och det är en utmaning som han ser fram emot:

– Det är viktigt för hörselskadade att ta större plats och påverka på EU-nivå. Jag hoppas att med stöd av ett starkt HRF kunna bidra till det, säger han.

Bildskärm med bild på en man och textremsa som talar om att Alf Lindberg har blivit vald.

Relaterade nyheter

 • HRF lämnar plattformen X
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-12-19">19 december 2023</time>

  HRF lämnar plattformen X

  Nu lämnar Hörselskadades Riksförbund (HRF) sociala medier-plattformen X. Kontot är inte längre aktivt.
  HRF anser att X har blivit en konfliktskapande kanal, full av hat, hot och desinformation, som inte är förenligt med vad HRF står för.

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.