Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-05-28">28 maj 2020</time>

HRFare vald av Europas hörselskadeorganisation

Porträtt på Alf Lindberg
HRFs Alf Lindberg, nyvald styrelseledamot i EFHOH.

På torsdagen blev Alf Lindberg från Hörselskadades Riksförbund invald som ny styrelseledamot i EFHOH, den europeiska hörselskadeorganisationen.
– Det är viktigt för hörselskadade att ta större plats och påverka på EU-nivå. Jag hoppas att med stöd av ett starkt HRF kunna bidra till det, säger han.

Detta är EFHOH

EFHOH är en paraplyorganisation som samlar Europas 24 hörselskadeorganisationer, däribland HRF.

Det är en plattform för opinionsbildning och intressepolitiskt påverkansarbete, men också ett forum för utbyte, diskussion och samarbete mellan hörselskadade från hela Europa.

EFHOH agerar även tillsammans med andra funktionshinderorganisationer, främst inom ramen för EDF, the European Disability Forum.

HRF-medlemmen Alf Lindberg har i många år arbetat för ett tillgängligare, hörselsmartare samhälle, som ombudsman på HRFs förbundskansli.

Till sommaren går han i pension, men det innebär inte att han lämnar kampen för hörselskadades rättigheter. Tvärtom. Nu fortsätter han arbetet för tillgänglighet på EU-nivå, som nyvald styrelseledamot i EFHOH, The European Federation of Hard of Hearing People.

Ett hörselsmart Europa

Många av de tillgänglighetsfrågor som HRF driver är inte bara nationella. EU-beslut har haft stor betydelse för HRFs framgångar när det gäller textning, hörbarhet, standarder för hörteknik, ljudmiljö, kriskommunikation och mycket annat.

När HRF nominerade Alf Lindberg var det framför allt för att stärka EFHOHs arbete för ett hörselsmart Europa. Och det är en utmaning som han ser fram emot:

– Det är viktigt för hörselskadade att ta större plats och påverka på EU-nivå. Jag hoppas att med stöd av ett starkt HRF kunna bidra till det, säger han.

Bildskärm med bild på en man och textremsa som talar om att Alf Lindberg har blivit vald.

Relaterade nyheter

 • Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-07-02">2 juli 2023</time>

  Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar

  Sommar och semester! Men kanske också hörselstress? Vi på HRF önskar glad sommar med tolv tips på hur du kan hitta ditt hörselsmarta jag, mitt i sommarlugnet – och hitta vägar till ett bättre liv, året om.

 • Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-30">30 juni 2023</time>

  Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen

  Almedalsveckan har tagit ett rejält kliv tillbaka när det gäller hörseltillgänglighet de senaste åren. Bara en dryg tredjedel av arrangemangen har teleslinga och inte ens en tiondel av webbsändningarna textas.
  Men en sak går åt rätt håll: Skrivtolkning i mobilen.

 • Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-02">2 juni 2023</time>

  Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023

  Den 1 juni delade HRF förbundsordförande, Mattias Lundekvam, ut Jan-Peter Strömgrens Kulturpris 2023. Nu kan du se hela sändningen i efterhand.