Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-05-28">28 maj 2020</time>

HRFare vald av Europas hörselskadeorganisation

Porträtt på Alf Lindberg
HRFs Alf Lindberg, nyvald styrelseledamot i EFHOH.

På torsdagen blev Alf Lindberg från Hörselskadades Riksförbund invald som ny styrelseledamot i EFHOH, den europeiska hörselskadeorganisationen.
– Det är viktigt för hörselskadade att ta större plats och påverka på EU-nivå. Jag hoppas att med stöd av ett starkt HRF kunna bidra till det, säger han.

Detta är EFHOH

EFHOH är en paraplyorganisation som samlar Europas 24 hörselskadeorganisationer, däribland HRF.

Det är en plattform för opinionsbildning och intressepolitiskt påverkansarbete, men också ett forum för utbyte, diskussion och samarbete mellan hörselskadade från hela Europa.

EFHOH agerar även tillsammans med andra funktionshinderorganisationer, främst inom ramen för EDF, the European Disability Forum.

HRF-medlemmen Alf Lindberg har i många år arbetat för ett tillgängligare, hörselsmartare samhälle, som ombudsman på HRFs förbundskansli.

Till sommaren går han i pension, men det innebär inte att han lämnar kampen för hörselskadades rättigheter. Tvärtom. Nu fortsätter han arbetet för tillgänglighet på EU-nivå, som nyvald styrelseledamot i EFHOH, The European Federation of Hard of Hearing People.

Ett hörselsmart Europa

Många av de tillgänglighetsfrågor som HRF driver är inte bara nationella. EU-beslut har haft stor betydelse för HRFs framgångar när det gäller textning, hörbarhet, standarder för hörteknik, ljudmiljö, kriskommunikation och mycket annat.

När HRF nominerade Alf Lindberg var det framför allt för att stärka EFHOHs arbete för ett hörselsmart Europa. Och det är en utmaning som han ser fram emot:

– Det är viktigt för hörselskadade att ta större plats och påverka på EU-nivå. Jag hoppas att med stöd av ett starkt HRF kunna bidra till det, säger han.

Bildskärm med bild på en man och textremsa som talar om att Alf Lindberg har blivit vald.

Relaterade nyheter

 • DEBATT: ”Vi har inte råd att förlora en enda minut till”
  Ulf Kristersson står framför publik .
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-09-28">28 september 2022</time>

  DEBATT: ”Vi har inte råd att förlora en enda minut till”

  Reformera tolktjänsten nu! Den uppmaningen riktar HRF och sex andra organisationer till den tillträdande regeringen på Altinget Debatt: "Det tog över tio år att komma till de tolktjänstförslag och den handlingsplan som nu ligger på bordet. Vi har inte råd att förlora en enda minut till. Nu är det bråttom att ge döva, hörselskadade och personer med dövblindhet en ärlig chans."

 • Åtta hörselsmarta sommartips
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-07-08">8 juli 2022</time>

  Åtta hörselsmarta sommartips

  Blir du trött av vardagens ljud och kommunikationskrav? Passa då på och njut av en hörselsmart semester. Vi har samlat åtta tips på hur du kan ta ledigt från ljudstressen under sommarens lugn. Kanske kan de hjälpa dig att hitta ditt hörselsmarta jag?

 • DEBATT: En av fem väljare stängs ute från Almedalsveckan
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-07-06">6 juli 2022</time>

  DEBATT: En av fem väljare stängs ute från Almedalsveckan

  "1,5 miljoner människor i Sverige hör dåligt. Var femte väljare. Trots det saknas teleslinga på 65 procent av arrangemangen under årets Almedalsvecka. Och cirka 95 procent av webbsändningarna är otextade", skriver Mattias Lundekvam, HRFs förbundsordförande, på News55 Debatt. "Det är dags att utropa Almedalsveckan till en tillgänglig mötesplats – och våga ställa krav på arrangörerna."