Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2019-05-07">7 maj 2019</time>

HRF på tredje plats i Anseendeindex 2019

Knappar med texten Ett hörselsmart samhälle nu!

Hörselskadades Riksförbund (HRF) är den tredje högst ansedda intresseorganisationen i landet, enligt allmänheten. Det konstaterar Kantar Sifo, som på tisdagen publicerade Anseendeindex 2019.
Utvecklingen pekar dessutom åt rätt håll: HRFs anseende ökar.

Topp 10 i Kantar Sifos Anseendeindex 2019

 1. Friluftsfrämjandet
 2. Naturskyddsföreningen
 3. Hörselskadades Riksförbund (HRF)
 4. Reumatikerförbundet
 5. Motormännens Riksförbund
 6. PRO
 7. Riksidrottsförbundet
 8. SPF Seniorerna
 9. LRF
 10. Jusek

Allmänheten gillar Hörselskadades Riksförbund. Det råder det ingen tvekan om, visar Kantar Sifos Anseendeindex för intresseorganisationer 2019.

I år ligger HRF på tredje plats i rankingen av 35 intresseorganisationer. Det innebär en tydlig ökning jämfört med 2018, då HRF låg på åttonde plats av 36 organisationer.

”Fantastiskt bra betyg”

– Ett fantastiskt bra betyg, som alla i organisationen kan vara riktigt stolta över! säger Mattias Lundekvam, HRFs förbundsordförande.
– Det här ger klart besked om att allmänheten står bakom vårt arbete för hörselskadade och ett hörselsmart samhälle. HRF behövs – och gör skillnad i många, många människors liv.

Tilltro och kvalitet

Anseendeindex är en årlig undersökning som mäter allmänhetens tilltro till och intryck av olika organisationer, samt vilken kvalitet och framgång som tillskrivs varje organisation.

Svaren i undersökningen visar att allmänheten har stark tillit till och respekt för HRF. När det gäller övergripande rykte, tillit och kvalitet/service har HRFs snittbetyg ökat signifikant jämfört med 2018.

Stor trovärdighet i media

En av HRFs främsta styrkor är stor trovärdighet i media. Sex av tio (61 procent) upplever att mediebilden av Hörselskadades Riksförbund är övervägande positiv.

Andra faktorer som ger HRF högt anseende är våra värderingar (etik och moral), att vi fyller en viktig funktion för våra medlemmar och att vi driver aktuella och viktiga frågor. Allmänheten anser att HRF bidrar positivt till samhället.

Jämförande undersökning

Årets anseendeundersökning genomfördes den 5-18 april 2019 och omfattade totalt 5 400 intervjuer med personer i åldern 18-79 år.

Rankingen beräknas på en mängd olika faktorer och är ett jämförande mått. Standardiserade frågor gör det möjligt att se utveckling över tid och jämföra med andra intresseorganisationer.

Länkar

HRF på tredje plats i Anseendeindex 2019 (HRF.se 2019-05-07)

Anseendeindex intresseorganisationer 2019 (Kantar Sifo 2019-05-07)

Tidigare artiklar:

HRF har högt anseende bland allmänheten, enligt Kantar Sifo (HRF.se 2018-06-01)

Relaterade nyheter

 • Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-07-02">2 juli 2023</time>

  Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar

  Sommar och semester! Men kanske också hörselstress? Vi på HRF önskar glad sommar med tolv tips på hur du kan hitta ditt hörselsmarta jag, mitt i sommarlugnet – och hitta vägar till ett bättre liv, året om.

 • Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-30">30 juni 2023</time>

  Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen

  Almedalsveckan har tagit ett rejält kliv tillbaka när det gäller hörseltillgänglighet de senaste åren. Bara en dryg tredjedel av arrangemangen har teleslinga och inte ens en tiondel av webbsändningarna textas.
  Men en sak går åt rätt håll: Skrivtolkning i mobilen.

 • Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-02">2 juni 2023</time>

  Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023

  Den 1 juni delade HRF förbundsordförande, Mattias Lundekvam, ut Jan-Peter Strömgrens Kulturpris 2023. Nu kan du se hela sändningen i efterhand.