Datum: <time datetime="2023-02-13">13 februari 2023</time>

Hörselsmarta tips på Alla hjärtans dag

Den 14 februari är det Alla hjärtans dag – ett perfekt tillfälle att visa lite extra omtanke om de vi håller av. Vi har samlat sex hörselsmarta tips för Alla hjärtans dag – och alla andra dagar.

Skicka en kärleksfull hälsning

Se en romantisk serie som hörs

Kanske tycker du att Alla hjärtans dag spenderas bäst i soffan med god mat och en romantisk serie? På SVT Play kan du hitta flera serier med funktionen  ”tydligare tal” som sänker bakgrundsljuden i ett program, och gör att rösterna i programmet hörs tydligare. På Hörsellinjen.se hittar du information om hur du aktiverar funktionen. Gå sedan in på SVT Play och frossa i serier som alla erbjuder tydligare tal! Sätt gärna på texten också, så hörs det ännu bättre.

Ge bort en hjärtevarm gåva!

Hylla den du har kär på Alla hjärtans dag och stöd samtidigt Hörselskadades Riksförbund och vårt viktiga arbete för att alla ska kunna vara delaktiga! Som tack får du ett vackert hyllningsblad att ge bort till din älskade. Direkt efter beställning kommer du kunna ladda ner hyllningsbladet som pdf. 

Vi kommer även skicka hyllningsbladet per post till den mottagare du väljer

Tala kärlekens språk, med tecken

Man kan uttrycka sin kärlek på flera olika sätt. Varför inte lära er TSS eller teckenspråk tillsammans? Några tecken i rättan tid är både praktiskt i vardagens samtal och visar att du bryr dig. Det finns flera vägar att gå, till exempel kan ni läsa en kurs på distans på folkhögskolan. Om de inte har någon kurs på gång där du bor så kan du själv dra igång en studiecirkel tillsammans med andra. Kontakta studieförbunden och fråga om de har kurser i teckenspråk eller TSS

Lyssna på din älskade

Händer det att du glömmer att använda dina hörapparater? Säger du istället ”va” hela tiden och låter din älskade upprepa sig igen och igen och igen? En bristande kommunikation kan nöta på en relation. Visa den du har kär att du bryr dig om vad hen säger – använd hörapparaterna hela tiden. Om det inte funkar för dig, kontakta våra rådgivare på Hörsellinjen för råd och stöd – det finns hjälp att få!. 

Spara med hjärtat

Om du sparar i Swedbank Robur Humanfond kan du låta HRF få två procent av ditt sparkapital varje år. Det är ett fint sätt att visa kärlek till både barn och vuxna med hörselskador. Läs mer om hur du kan spara med hjärtat och stödja HRFs arbete!

Relaterade nyheter

 • I dag går starten för Vad sa-loppet – i hela landet
  Kategori: Pressmeddelande
  Datum: <time datetime="2024-05-06">6 maj 2024</time>

  I dag går starten för Vad sa-loppet – i hela landet

  I dag går starten för ”Vad sa-loppet” – en kampanj till stöd för landets 1,5 miljoner hörselskadade. Från Luleå och Piteå i norr till Lund och Ystad i söder kommer barn, företag och pensionärer springa,...

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.