Datum: <time datetime="2023-02-13">13 februari 2023</time>

Hörselsmarta tips på Alla hjärtans dag

Den 14 februari är det Alla hjärtans dag – ett perfekt tillfälle att visa lite extra omtanke om de vi håller av. Vi har samlat sex hörselsmarta tips för Alla hjärtans dag – och alla andra dagar.

Skicka en kärleksfull hälsning

Se en romantisk serie som hörs

Kanske tycker du att Alla hjärtans dag spenderas bäst i soffan med god mat och en romantisk serie? På SVT Play kan du hitta flera serier med funktionen  ”tydligare tal” som sänker bakgrundsljuden i ett program, och gör att rösterna i programmet hörs tydligare. På Hörsellinjen.se hittar du information om hur du aktiverar funktionen. Gå sedan in på SVT Play och frossa i serier som alla erbjuder tydligare tal! Sätt gärna på texten också, så hörs det ännu bättre.

Ge bort en hjärtevarm gåva!

Hylla den du har kär på Alla hjärtans dag och stöd samtidigt Hörselskadades Riksförbund och vårt viktiga arbete för att alla ska kunna vara delaktiga! Som tack får du ett vackert hyllningsblad att ge bort till din älskade. Direkt efter beställning kommer du kunna ladda ner hyllningsbladet som pdf. 

Vi kommer även skicka hyllningsbladet per post till den mottagare du väljer

Tala kärlekens språk, med tecken

Man kan uttrycka sin kärlek på flera olika sätt. Varför inte lära er TSS eller teckenspråk tillsammans? Några tecken i rättan tid är både praktiskt i vardagens samtal och visar att du bryr dig. Det finns flera vägar att gå, till exempel kan ni läsa en kurs på distans på folkhögskolan. Om de inte har någon kurs på gång där du bor så kan du själv dra igång en studiecirkel tillsammans med andra. Kontakta studieförbunden och fråga om de har kurser i teckenspråk eller TSS

Lyssna på din älskade

Händer det att du glömmer att använda dina hörapparater? Säger du istället ”va” hela tiden och låter din älskade upprepa sig igen och igen och igen? En bristande kommunikation kan nöta på en relation. Visa den du har kär att du bryr dig om vad hen säger – använd hörapparaterna hela tiden. Om det inte funkar för dig, kontakta våra rådgivare på Hörsellinjen för råd och stöd – det finns hjälp att få!. 

Spara med hjärtat

Om du sparar i Swedbank Robur Humanfond kan du låta HRF få två procent av ditt sparkapital varje år. Det är ett fint sätt att visa kärlek till både barn och vuxna med hörselskador. Läs mer om hur du kan spara med hjärtat och stödja HRFs arbete!

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Hörselskadades Dag imorgon – med brist på hörselvård i stora delar av landet
  Kategori: Pressmeddelande
  Datum: <time datetime="2023-10-20">20 oktober 2023</time>

  Hörselskadades Dag imorgon – med brist på hörselvård i stora delar av landet

  I morgon, lördag 21 oktober, är det Hörselskadades Dag runt om i landet, med aktiviteter på ett 30-tal orter. Men väntetider på över ett år kastar skugga över dagen på många håll.
  – Läget är akut. Nu måste landets regioner att kraftsamla för att komma till rätta med köerna, säger Mattias Lundekvam, förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund (HRF).