Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2018-04-13">13 april 2018</time>

Hård kritik mot texttelefoni.se

Nyligen lanserades nya texttelefoni.se och det tog inte lång stund innan kritiken mot tjänsten kom. Användarna tycker att tjänsten är svår att använda, att tjänsten flera gånger kraschar och att de fastnat i kön eller att kötiden är lång.

Den 2 april tog Samres AB över tjänsten Texttelefoni.se på uppdrag av Post- och Telestyrelsen (PTS). I och med bytet ändrades webbapplikationen vilket fick användarna att reagera starkt. Användarna vittnar om en svåranvänd tjänst, med långa kötider och tekniska problem.

SDR ger hård kritik

I ett öppet brev till Samres AB och PTS riktar nu Sveriges Dövas Riksförbund (SDR) hård kritik mot den nya tjänsten och hanteringen av övergången från den tidigare leverantören till Samres AB. De liknar den nya webbtjänsten vid en betaversion och efterfrågar en kvalitetssäkrad och användarvänlig tjänst. Även hur målgrupperna som använder texttelefoni.se har involverats under utvecklingsarbetet ifrågasätts och SDR kräver svar på hur PTS som ansvarig myndighet och Samres AB som leverantör ska säkerställa att detta inte händer igen i framtiden.

PTS presschef, Peter Ekstedt, svarar i en skriftlig kommentar till Dövas Tidning:
– Vi beklagar verkligen att några användare har haft problem med att använda tjänsten. För de allra flesta så har tjänsten fungerat men vårt mål är givetvis att den ska fungera utan problem för alla.

Rapportera in problem med tjänsten            

Peter Ekstedt uppmanar alla att rapportera in eventuella fel på tjänsten till kundtjänst hos Texttelefoni.se, så att felen kan åtgärdas. Det går också att kontakta tjänsten via Facebook.

Länkar

Läs artikeln ”Kraftig kritik mot nya texttelefoni.se” Dövas tidning 2018-04-09

Läs ”Öppet brev till Post- och Telestyrelsen samt Samres AB om texttelefoni.se” Sveriges Dövas Riksförbund 2018-04-05

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.