Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2018-04-13">13 april 2018</time>

Hård kritik mot texttelefoni.se

Nyligen lanserades nya texttelefoni.se och det tog inte lång stund innan kritiken mot tjänsten kom. Användarna tycker att tjänsten är svår att använda, att tjänsten flera gånger kraschar och att de fastnat i kön eller att kötiden är lång.

Den 2 april tog Samres AB över tjänsten Texttelefoni.se på uppdrag av Post- och Telestyrelsen (PTS). I och med bytet ändrades webbapplikationen vilket fick användarna att reagera starkt. Användarna vittnar om en svåranvänd tjänst, med långa kötider och tekniska problem.

SDR ger hård kritik

I ett öppet brev till Samres AB och PTS riktar nu Sveriges Dövas Riksförbund (SDR) hård kritik mot den nya tjänsten och hanteringen av övergången från den tidigare leverantören till Samres AB. De liknar den nya webbtjänsten vid en betaversion och efterfrågar en kvalitetssäkrad och användarvänlig tjänst. Även hur målgrupperna som använder texttelefoni.se har involverats under utvecklingsarbetet ifrågasätts och SDR kräver svar på hur PTS som ansvarig myndighet och Samres AB som leverantör ska säkerställa att detta inte händer igen i framtiden.

PTS presschef, Peter Ekstedt, svarar i en skriftlig kommentar till Dövas Tidning:
– Vi beklagar verkligen att några användare har haft problem med att använda tjänsten. För de allra flesta så har tjänsten fungerat men vårt mål är givetvis att den ska fungera utan problem för alla.

Rapportera in problem med tjänsten            

Peter Ekstedt uppmanar alla att rapportera in eventuella fel på tjänsten till kundtjänst hos Texttelefoni.se, så att felen kan åtgärdas. Det går också att kontakta tjänsten via Facebook.

Länkar

Läs artikeln ”Kraftig kritik mot nya texttelefoni.se” Dövas tidning 2018-04-09

Läs ”Öppet brev till Post- och Telestyrelsen samt Samres AB om texttelefoni.se” Sveriges Dövas Riksförbund 2018-04-05

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.