Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-02-14">14 februari 2022</time>

Ge hörselsmart kärlek på Alla hjärtans dag!

I dag är det Alla hjärtans dag – ett perfekt tillfälle för att visa lite extra omtanke till de vi håller av. Vi har samlat sju hörselsmarta tips för Alla hjärtans dag – och alla andra dagar.

Se en romantisk komedi med text

Är du en person som tycker att  Alla hjärtans dag spenderas allra bäst framför en romantisk film med text? Slå på textningen om den inte redan finns aktiverad och kura ihop er i soffan med något gott att äta och tända ljus.

Uppmärksam är omtänksam

Det lilla i vardagen betyder så mycket. Kanske kan du använda teleslinga istället för att skruva upp tv-volymen på högsta volym? Plocka fram textningen för din älskades skull. Var uppmärksam och försök förstå när den du håller av inte uppfattar vad som sägs.

Kärleksbrev som gör skillnad

Finns det något mer romantiskt än skriftliga meddelanden – en gullig post-it, ett sms eller varför inte ett riktigt handskrivet kärleksbrev? Historien präglas av berömda kärlekspar som fattade pennan i tid och otid för att kommunicera med den de tyckte om  – är det något som hindrar att du och din vän inte skulle kunna göra samma sak? Undvik onödiga missförstånd och skriv ner det viktiga!

Ge bort en hjärtevarm gåva!

Hylla den du har kär på Alla hjärtans dag och stöd samtidigt Hörselskadades Riksförbund och vårt viktiga arbete för att alla ska kunna vara delaktiga! Som tack får du ett vackert hyllningsblad att ge bort till din älskade.

Vi skickar hyllningsbladet per post till den mottagare du väljer. Du kommer även kunna ladda ner hyllningsbladet som pdf efter beställning.

Tala kärlekens språk, med tecken

Det finns flera sätt att uttrycka sin kärlek. Att tillsammans lära er TSS eller teckenspråk kan betyda mycket för er relation och kommunikation! Några tecken i rättan tid är både praktiskt i vardagens samtal och visar att du bryr dig. Det finns flera vägar att gå, till exempel kan ni läsa en kurs på distans på folkhögskolan. Om de inte har någon kurs på gång där du bor så kan du själv dra igång en studiecirkel tillsammans med andra. Kontakta studieförbunden och fråga om de har kurser i teckenspråk eller TSS

Lyssna på din älskade

Händer det att du glömmer att använda dina hörapparater? Säger du istället ”va” hela tiden och låter din älskade upprepa sig igen och igen och igen? En bristande kommunikation kan nöta på en relation. Visa den du har kär att du bryr dig om vad hen säger – använd hörapparaterna hela tiden. Och om de inte funkar så bra för dig – boka tid hos hörselvården! Det finns bra hjälp att få.

Spara med hjärtat

Om du sparar i Swedbank Robur Humanfond kan du låta HRF få två procent av ditt sparkapital varje år. Det är ett fint sätt att visa kärlek till både barn och vuxna med hörselskador. Läs mer om hur du kan spara med hjärtat och stödja HRFs arbete!

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.