Kategori: Pressmeddelande
Datum:

Fyra av tio högskolestudenter har problem med ljudmiljö

Fyra av tio studenter har problem med dålig ljudmiljö i högskolan. Det visar en ny undersökning som Hörselskadades Riksförbund (HRF) har låtit göra vid fem högskolor. Studenterna har svårt att koncentrera sig, svårt att komma ihåg och svårt att höra vad föreläsare säger.

Ladda ner pressmeddelandet som PDF

Relaterade nyheter

  • Över ett års kö till hörselvård i mer än varannan region
    Kategori: Pressmeddelande
    Datum:

    Över ett års kö till hörselvård i mer än varannan region

    Mellan ett och tre år. Så lång är väntetiden för den som behöver skaffa hörapparater i tolv av landets 21 regioner. Det visar en kartläggning från Hörselskadades Riksförbund (HRF).
    – Läget är katastrofalt. Hörselvårdens kris idag kommer märkas i demensvården imorgon, säger Ulf Olsson, HRFs förbundsordförande.

  • Självtest av hörseln kan minska risk för demens
    Kategori: Pressmeddelande
    Datum:

    Självtest av hörseln kan minska risk för demens

    Självtest av hörseln kan vara livsviktigt. Det konstaterar Hörselskadades Riksförbund (HRF), som i dag inleder Hörselveckan, 14-20 oktober. Obehandlad hörselnedsättning är en av de största riskfaktorerna för demens, visar forskning.

  • Hörselveckan i hela landet nästa vecka, 14–20 oktober
    Kategori: Pressmeddelande
    Datum:

    Hörselveckan i hela landet nästa vecka, 14–20 oktober

    På måndag drar Hörselveckan igång, från Boden i norr till Lund i söder. Den 14-20 oktober planeras ett 60-tal events med hörseltester, forskare, ny hörteknik och hörselsmarta tips. En vecka för 1,5 miljoner svenskar med hörselnedsättning och andra hörselskador.