Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2014-04-08">8 april 2014</time>

DEBATT: ”Ställ inte barns hjälpmedelsbehov mot varandra”

”Sluta ställa barns olika hjälpmedelsbehov mot varandra – det vinner ingen på. Allra minst barnen.” Den uppmaningen riktar HRF och UH till Majblommans Riksförbund på Aftonbladet Debatt i dag, sedan organisationen använt hörselskadade barns hjälpmedelsbehov som slagträ i debatten om glasögonbidrag.

”Vem skulle komma på tanken att förvägra ett barn med nedsatt hörsel hörapparat?”. Det skriver Majblommans Riksförbund på Aftonbladet Debatt i dag, i en debattartikel som nu kritiseras av HRF och UH.
”Det är uppenbart att ni saknar kunskap om hörselskadade barns utsatta situation”, säger HRF och UH i en replik på Aftonbladet Debatt. ”Ni tycks inte vara medvetna om att många hörselskadade barn saknar de hjälpmedel de behöver – i skolan, på fritiden och i hemmet”.

Läs hela svaret från HRF och UH >>

 

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.