Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2014-04-08">8 april 2014</time>

DEBATT: ”Ställ inte barns hjälpmedelsbehov mot varandra”

”Sluta ställa barns olika hjälpmedelsbehov mot varandra – det vinner ingen på. Allra minst barnen.” Den uppmaningen riktar HRF och UH till Majblommans Riksförbund på Aftonbladet Debatt i dag, sedan organisationen använt hörselskadade barns hjälpmedelsbehov som slagträ i debatten om glasögonbidrag.

”Vem skulle komma på tanken att förvägra ett barn med nedsatt hörsel hörapparat?”. Det skriver Majblommans Riksförbund på Aftonbladet Debatt i dag, i en debattartikel som nu kritiseras av HRF och UH.
”Det är uppenbart att ni saknar kunskap om hörselskadade barns utsatta situation”, säger HRF och UH i en replik på Aftonbladet Debatt. ”Ni tycks inte vara medvetna om att många hörselskadade barn saknar de hjälpmedel de behöver – i skolan, på fritiden och i hemmet”.

Läs hela svaret från HRF och UH >>

 

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.