Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2017-04-12">12 april 2017</time>

De var bäst i landet på medlemsvärvning

HRF Sävsjö

Hörselskadades förening i Sävsjö är inte så stor – bara 55 medlemmar. Men föreningen ökade med med nästan 50 procent under 2016, vilket innebar att Sävsjö vann HRFs medlemsvärvartävling.
Segrade gjorde även HRF Stockholm, som ökade med nästan 300 medlemmar.

HRF-föreningarna i Sävsjö och i Stockholm var bäst på ­medlemsvärvning 2016. HRF Sävsjö ökade sitt medlemsantal med hela 48,6 procent och HRF Stockholm växte med 294 medlemmar. Stockholmsföreningen har därmed över 1 400 medlemmar.
På andra plats i kategorin ”flest nya medlemmar” kom Norra Skaraborg (159 nya medlemmar) och på tredje plats kom Göteborg (77 nya medlemmar). I kategorin ”störst medlemsökning” kom Arboga (24,4 procent) på andra plats och Lekeberg (17,2 procent) på tredje plats.

”Alla känner alla”

Det går riktigt bra för Sävsjöföreningen. Nyligen fick de ta emot ett vandringspris från HRF-distriktet i Jönköpings län, för att de lyckats växa mest i hela distriktet.

Vad är då hemligheten bakom framgångarna? Hur lyckades föreningen växa så kraftigt på bara ett år?
– Vi vågar ”gå på” folk. Alla känner alla här i Sävsjö, så när vi får veta att någon har en hörselskada tar vi kontakt och berättar om HRF och varför det är bra att bli medlem. Det fungerar! svarar ordförande Monika Andersson.

”Slingpolisen” väcker uppmärksamhet

HRF Sävsjö syns också ofta i lokala medier:
– Till ­exempel fick vi mycket uppmärksamhet när vi startade ”Slingpolisen”, SLIPO. Jätteroligt! säger Monika Andersson.

”Slingpolisen” är en satsning som innebär att föreningsmedlemmar kontrollerar teleslingorna i samtliga samlingslokaler i Sävsjö kommun. Liknande satsningar har bland annat startat även i Stockholm och fler är på gång runt om i landet.

Vinnarna i HRFs medlemsvärvartävling belönas med 5 000 kronor vardera samt diplom.

Bilden: HRF Sävsjö har nyligen fått Jönköpingsdistriktets pris för ”Bästa medlemsvärvare 2016”. På bilden: Monika Andersson (t v) och Siv Grönwald.

Länkar

Sävsjö HRF ökar mest i landet (Småland Dagblad 2017-04-12)

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.