Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2017-04-12">12 april 2017</time>

De var bäst i landet på medlemsvärvning

HRF Sävsjö

Hörselskadades förening i Sävsjö är inte så stor – bara 55 medlemmar. Men föreningen ökade med med nästan 50 procent under 2016, vilket innebar att Sävsjö vann HRFs medlemsvärvartävling.
Segrade gjorde även HRF Stockholm, som ökade med nästan 300 medlemmar.

HRF-föreningarna i Sävsjö och i Stockholm var bäst på ­medlemsvärvning 2016. HRF Sävsjö ökade sitt medlemsantal med hela 48,6 procent och HRF Stockholm växte med 294 medlemmar. Stockholmsföreningen har därmed över 1 400 medlemmar.
På andra plats i kategorin ”flest nya medlemmar” kom Norra Skaraborg (159 nya medlemmar) och på tredje plats kom Göteborg (77 nya medlemmar). I kategorin ”störst medlemsökning” kom Arboga (24,4 procent) på andra plats och Lekeberg (17,2 procent) på tredje plats.

”Alla känner alla”

Det går riktigt bra för Sävsjöföreningen. Nyligen fick de ta emot ett vandringspris från HRF-distriktet i Jönköpings län, för att de lyckats växa mest i hela distriktet.

Vad är då hemligheten bakom framgångarna? Hur lyckades föreningen växa så kraftigt på bara ett år?
– Vi vågar ”gå på” folk. Alla känner alla här i Sävsjö, så när vi får veta att någon har en hörselskada tar vi kontakt och berättar om HRF och varför det är bra att bli medlem. Det fungerar! svarar ordförande Monika Andersson.

”Slingpolisen” väcker uppmärksamhet

HRF Sävsjö syns också ofta i lokala medier:
– Till ­exempel fick vi mycket uppmärksamhet när vi startade ”Slingpolisen”, SLIPO. Jätteroligt! säger Monika Andersson.

”Slingpolisen” är en satsning som innebär att föreningsmedlemmar kontrollerar teleslingorna i samtliga samlingslokaler i Sävsjö kommun. Liknande satsningar har bland annat startat även i Stockholm och fler är på gång runt om i landet.

Vinnarna i HRFs medlemsvärvartävling belönas med 5 000 kronor vardera samt diplom.

Bilden: HRF Sävsjö har nyligen fått Jönköpingsdistriktets pris för ”Bästa medlemsvärvare 2016”. På bilden: Monika Andersson (t v) och Siv Grönwald.

Länkar

Sävsjö HRF ökar mest i landet (Småland Dagblad 2017-04-12)

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.