Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-06-20">20 juni 2016</time>

Klart för 200 timmar textat från OS i Rio

Ska du se OS i Rio i sommar? Efter påstötningar från HRF är det nu klart att Viasat Sport kommer att texta tolv timmar per dygn, bland annat studiomagasinen.
– Det känns självklart att hörselskadade tittare ska kunna ta del av våra sändningar på bästa möjliga sätt, säger Viasats sportchef, Per Nunstedt.

os
Ola Wenström och Carolina Klüft är programledare i TV3s studiomagasin under OS i Rio.

För fyra år sedan riktade HRF hård kritik mot SVT för att de inte textade någonting alls av OS-sändningarna från London. När sedan Viasat köpte sändningsrättigheterna hade HRF en bra dialog med dem, vilket ledde till att Viasat sedan textade en stor del av sändningarna från vinter-OS i Sotji.

Det gav mersmak. Nu står det klart att Viasat kommer att texta cirka tolv timmar per dygn av sändningarna från sommar-OS i Rio de Janeiro, den 5-21 augusti.

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda en så pass omfattande textning av våra OS-sändningar på TV3, säger Viasats sportchef Per Nunstedt, som utlovar den största bevakningen av ett OS någonsin i Sverige, med uppemot 2 000 sändningstimmar i olika kanaler.

Det är långtifrån allt som kommer att textas. Totalt handlar det om ungefär en tiondel av samtliga sändningstimmar i olika kanaler. Men de mest populära tävlingarna kommer att prioriteras, liksom studiomagasinen med programledarna Ola Wenström, Carolina Klüft och Niklas Jihde.

– Vi känner oss trygga i att det bästa från spelen kommer att textas, säger Per Nunstedt.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.