Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-06-20">20 juni 2016</time>

Klart för 200 timmar textat från OS i Rio

Ska du se OS i Rio i sommar? Efter påstötningar från HRF är det nu klart att Viasat Sport kommer att texta tolv timmar per dygn, bland annat studiomagasinen.
– Det känns självklart att hörselskadade tittare ska kunna ta del av våra sändningar på bästa möjliga sätt, säger Viasats sportchef, Per Nunstedt.

os
Ola Wenström och Carolina Klüft är programledare i TV3s studiomagasin under OS i Rio.

För fyra år sedan riktade HRF hård kritik mot SVT för att de inte textade någonting alls av OS-sändningarna från London. När sedan Viasat köpte sändningsrättigheterna hade HRF en bra dialog med dem, vilket ledde till att Viasat sedan textade en stor del av sändningarna från vinter-OS i Sotji.

Det gav mersmak. Nu står det klart att Viasat kommer att texta cirka tolv timmar per dygn av sändningarna från sommar-OS i Rio de Janeiro, den 5-21 augusti.

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda en så pass omfattande textning av våra OS-sändningar på TV3, säger Viasats sportchef Per Nunstedt, som utlovar den största bevakningen av ett OS någonsin i Sverige, med uppemot 2 000 sändningstimmar i olika kanaler.

Det är långtifrån allt som kommer att textas. Totalt handlar det om ungefär en tiondel av samtliga sändningstimmar i olika kanaler. Men de mest populära tävlingarna kommer att prioriteras, liksom studiomagasinen med programledarna Ola Wenström, Carolina Klüft och Niklas Jihde.

– Vi känner oss trygga i att det bästa från spelen kommer att textas, säger Per Nunstedt.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.