Att skaffa hörapparat

 

Har du nedsatt hörsel kan du få hjälp av en audionom på en audionommottagning för bedömning och hörselundersökning. Avgiften för bedömningen är maximalt 200 kr. Högkostnadsskydd och frikort gäller. Har du tidigare hörapparat betalar du ingenting. Du får information om din hörselnedsättning och vilka hjälpmedel som finns. Du får hjälp att prova ut lämplig hörapparat(er). Utprovningsavgiften för att få hörapparat(er) är 1000 kr. Du tar själv kontakt med valfri audionommottagning och behöver ingen remiss.

Region Skåne har ett upphandlat sortiment av hörapparater. Regionens sortiment är heltäckande och bra enligt expertisen. Väljer man hörapparat inom detta sortiment blir kostnaden för hörapparat(er) endast utprovningsavgiften, 1000 kr.

Du äger själv din utprovade hörapparat. Region Skånes sortiment har en garantitid på 3 år. Du har ansvar för din hörapparat och får själv stå för ev. reparationskostnader efter garantitid. Alla fel omfattas inte av garantin. Att tappa bort sin hörapparat kan bli dyrt, se därför efter vad som gäller i dina försäkringar!

I Vårdguiden 1177 kan du läsa mer om att få hörapparat och andra hjälpmedel, om vilka audionommottagningar som finns och om Region Skånes hörapparatsortiment.

Är du osäker på var du ska vända dig, kontakta Hörsellinjen!