Videobibliotek

På den här sidan har vi samlat alla de filmer som finns på distriktets YouTube-kanal. Här hittar du bland annat föreläsningar, intervjuer och videobloggar.

Föreläsning: Hörsel och kommunikation i din vardag

Den 13 oktober 2022 arrangerade distriktet en föreläsning i samverkan med SPFs Stockholmsdistrikt. Kvällen inleddes med ett samtal mellan HRF-distriktets ordförande Agneta Österman Lindquist och Siw Lidestål.

Därefter föreläste Åsa Skagerstrand, med. dr och audionom, om vad som händer när vi börjar höra sämre och hur man kan hantera kommunikationen i vardagen.

Föreläsning om barn och CI med Eva Karltorp

Den 15 september 2022 föreläste Eva Karltorp (överläkare, PhD) för oss om barn och CI.

Eva har lång erfarenhet av att arbeta med CI och under sin föreläsning berättade hon om en pågående studie där man följer upp hur det går för tonåringar och unga vuxna som fick CI tidigt i livet.

Tinnitusföreläsning med Niklas Edvall

Den 18 maj arrangerade distriktet en föreläsning om tinnitus. Föreläsare var Niklas Edvall som är legitimerad audionom och sedan 2019 doktorand vid Karolinska Institutet i labbet för experimentell audiologi.

Valdebatt – En hörselvård att lita på

Den 4 maj arrangerade distriktet en debatt med representanter från samtliga partier i Region Stockholms fullmäktige. Läs mer om distriktets arbete inför valet 2022 här.

Erik Witte föreläser om SiP-testet

Den 23 mars 2022 föreläste Erik Witte för oss om det nya taluppfattningstest han tagit fram, SiP-testet.

Helge Rask-Andersen föreläser om Menières sjukdom

Den 2 november 2021 arrangerade Hörselskadades distrikt i Stockholms län, tillsammans med Hörselskadades förening i Stockholm en föreläsning med Helge Rask-Andersen.

Akustikföreläsning

Den 4 maj 2021 arrangerade distriktet en akustikföreläsning med akustikexperten Lennart Nilsson.

Hörselwebbinarier med PRO

I april 2021 arrangerade distriktet två webbinarier tillsammans med PROs Stockholmsdistrikt. Det första webbinariet handlade om vad som händer med hörseln när man blir äldre. Det andra webbinariet handlade om hur hörselvården i Stockholms län fungerar. Webbinarierna sändes live av Arena Idé och finns att se på deras YouTube-kanal.

Samtal med Åsa Lindhagen

Webbinarium – SVTs tillgänglighetsarbete

Tema Arbetsliv

I december 2020 genomförde vi en temavecka med fokus på arbetsliv. Nedan ser du de videor som vi publicerade under veckan. På den här sidan kan du läsa mer om vår temavecka.

Videobloggar

Under de första månaderna av coronapandemin publicerade vi varje vecka videobloggar där olika personer inom vår organisation reflekterade över den rådande situationen, spred information och delade med sig av tips. Klicka här för att komma till en spellista med alla videobloggar.