Rubrik: Hörselvårdsfilmer

Hörselvårdsfilmer

Tillsammans med Karolinska universitetssjukhuset har distriktet tagit fram filmer om undersökningar och behandlingar i hörselvården.

Ungefär 100 000 personer går till hörselvården i Region Stockholm. Hörselskadades distrikt i Stockholms län har tillsammans med Karolinska Universitetssjukhuset tagit fram fyra filmer om vården. I filmerna berättar läkare och audionomer om olika undersökningar och behandlingar som patienterna möter i hörselvården. 


Alla filmer är textade, men du kan behöva slå på textningen i videospelaren. Det finns en fyrkantig ikon i spelarens nederkant, bredvid ikonen som ser ut som ett kugghjul. Om du klickar på den fyrkantiga ikonen slås textningen på.


Tonaudiometriskt test

Har du gjort ett hörseltest där du får lyssna på toner och trycka på en knapp när du hör dem? Det testet kallas tonaudiometri och du kan lära dig mer om hur det går till och hur resultatet används i den här filmen.


Talaudiometriskt test

Talaudiometri är ett hörseltest där du får lyssna på ord och upprepa det du hör. Genom det här testet får du och din läkare en tydligare bild av hur väl du uppfattar tal. Kolla på filmen för att lära dig mer om testet och om hur både du och vården kan använda resultatet. 


Otoskleros

För den som har otoskleros bildas ben i mellanörat, vilket påverkar hörseln. För en del blir det nödvändigt med en operation, men det finns också andra lösningar för att du som patient ska kunna höra bättre. Lär dig mer om otoskleros och behandlingsmetoderna i filmen.


Benförankrad hörapparat

En benförankrad hörapparat kan bli aktuell om det av någon anledning inte fungerar med en vanlig hörapparat. I filmen berättar överläkare Åsa Bonnard mer om hur benförankrade hörapparater funkar.


Vill du se fler filmer om hörselvård, olika hörselskador och forskning? I distriktets videobibliotek har vi samlat inspelningar av många av de föreläsningar vi arrangerat.