Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2020-11-19">19 november 2020</time>

Temavecka: Arbetsliv

Den 7–11 december kommer Hörselskadades distrikt i Stockholms län att genomföra en temavecka med fokus på Arbetsliv.

Temaveckan riktar sig främst till dig som är yrkesverksam och har en hörselskada och den kommer att fyllas med fakta, erfarenheter och tips.

Temaveckan är helt digital och kommer bland annat att innehålla föreläsningar i videomötesverktyget Zoom.

Vi kommer även att publicera en intervju på YouTube och på vår hemsida kommer vi att publicera texter där personer med hörselskada delar med sig av sina erfarenheter från arbetslivet.

 

Program

Måndag, 7 december

Intervju: Jenny Larsson har varit fackligt aktiv och i intervjun berättar hon bland annat om sina erfarenheter av det arbetet och om hur facket fungerar. Klicka här för att se intervjun med Jenny på distriktets YouTube-kanal.

Erfarenhetsberättelse: Medlemmen Jan Lamby delar med sig av sina erfarenheter från yrkeslivet som arkitekt. Läs texten här.

Tisdag, 8 december

Föreläsning: Teknik på arbetsplatsen – Audionom Jonas Törne berättar om hörseltekniska arbetshjälpmedel.

Onsdag, 9 december

Presentation: Distriktets intressepolitiska ombudsman, Mia Modig, berättar om den enkätundersökning som distriktet genomförde i våras för att ta reda på hur personer med hörselskada upplever arbetslivet. Klicka här för att se presentationen på distriktets YouTube-kanal.

Erfarenhetsberättelse: Medlemmen Anna Quarnström delar med sig av sina erfarenheter från yrkeslivet som jurist. Läs texten här.

Torsdag, 10 december

Föreläsning: Hörselskada i arbetslivet –  Elisabeth Svinndal audiopedagog, Ph.D. från Norge berättar om varför det kan vara extra krävande för personer med hörselskada att vara yrkesverksamma och om vad man kan göra åt det.

Fredag, 11 december

Videohälsning: Distriktets ordförande Agneta Österman Lindquist sammanfattar veckan och reflekterar kring temat arbetsliv för personer med hörselskada. Videohälsningen publiceras på distriktets YouTube-kanal fredagen den 11 december och en länk till den kommer att finnas både här och på vår Facebooksida.

Erfarenhetsberättelse: Medlemmen Mikael Hedlund delar med sig av sina erfarenheter från yrkeslivet som IT-tekniker. Läs texten här.

Relaterade nyheter

 • Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på
  Kategori: Nyheter
  Datum: <time datetime="2022-03-03">3 mars 2022</time>

  Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på

  Idag, den 3 mars, är det World Hearing Day. I samband med det vill Hörselskadades distrikt i Stockholms län belysa bristerna inom hörselvården i Region Stockholm och uppmana de styrande politikerna att göra de förändringar...

 • Distriktets årsmöte 2022
  Kategori: Nyheter
  Datum: <time datetime="2022-02-25">25 februari 2022</time>

  Distriktets årsmöte 2022

  Hörselskadades distrikt i Stockholms län kallar till årsmöte. Årsmötet 2022 kommer att hållas i videomötesverktyget Zoom,onsdagen den 27 april 2022,kl. 18:00-19:30. Sista dag att lämna in motioner till årsmötet är 7 april. Motioner skickas via...

 • Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!
  Kategori: Nyheter
  Datum: <time datetime="2022-02-21">21 februari 2022</time>

  Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!

  Den 27 mars bjuder distriktet in till en utbildningsdag för alla som vill delta i vårt arbete inför valet till regionfullmäktige i september. Dagens upplägg Under dagen kommer vi att presentera distriktets kampanj inför valet,...