Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2022-02-10">10 februari 2022</time>

Föreläsning: Att vara två- eller flerspråkig med ett teckenspråk

Den 8 mars arrangerar Hörselskadades distrikt i Stockholms län, Hörselskadades förening i Stockholm, DHB Östra och HiSUS en föreläsning om tvåspråkighet med Ingela Holmström.

Ingela Holmström är universitetslektor och docent i teckenspråk med inriktning mot tvåspråkighet. Under föreläsningen kommer hon att förklara olika typer av tvåspråkighet och beskriva skillnader mellan personer som är en- och tvåspråkiga (flerspråkiga).

Ingela kommer också att berätta om fördelar med två – eller flerspråkighet. Avslutningsvis fokuserar hon på tvåspråkighet med ett teckenspråk som ett av språken för hörselskadade.

Har du frågor om föreläsningen är du välkommen att kontakta Hörselskadades distrikt i Stockholms län via mail till kansli@distriktet.info.

Har du redan nu en fråga till Ingela får du gärna skicka den till mailadressen ovan, eller ställa den i formuläret när du anmäler dig. Det går också bra att ställa frågor under föreläsningen. 

 

När: 8 mars, kl. 19:00-20:00
Var: Videomötesverktyget Zoom (anmälda deltagare får en länk via mail innan föreläsningens start)
Anmälan sker via det här formuläret.

Föreläsningen kommer att ges på teckenspråk och taltolkas. Önskar du skrivtolk anger du det vid anmälan. Tänk på att anmäla dig i god tid om du önskar skrivtolkning, för att öka chansen att få tolk beviljad till föreläsningen.

Relaterade nyheter

 • Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på
  Kategori: Nyheter
  Datum: <time datetime="2022-03-03">3 mars 2022</time>

  Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på

  Idag, den 3 mars, är det World Hearing Day. I samband med det vill Hörselskadades distrikt i Stockholms län belysa bristerna inom hörselvården i Region Stockholm och uppmana de styrande politikerna att göra de förändringar...

 • Distriktets årsmöte 2022
  Kategori: Nyheter
  Datum: <time datetime="2022-02-25">25 februari 2022</time>

  Distriktets årsmöte 2022

  Hörselskadades distrikt i Stockholms län kallar till årsmöte. Årsmötet 2022 kommer att hållas i videomötesverktyget Zoom,onsdagen den 27 april 2022,kl. 18:00-19:30. Sista dag att lämna in motioner till årsmötet är 7 april. Motioner skickas via...

 • Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!
  Kategori: Nyheter
  Datum: <time datetime="2022-02-21">21 februari 2022</time>

  Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!

  Den 27 mars bjuder distriktet in till en utbildningsdag för alla som vill delta i vårt arbete inför valet till regionfullmäktige i september. Dagens upplägg Under dagen kommer vi att presentera distriktets kampanj inför valet,...