Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2020-02-04">4 februari 2020</time>

Ny intressepolitisk ombudsman på distriktskansliet

I början av februari välkomnas Mia Modig till distriktskansliet. Mia kommer senast från rollen som ordförande för Lika Unika och börjar nu som intressepolitisk ombudsman på Hörselskadades distrikt i Stockholms län. I texten nedan presenterar hon sig närmare.

Jag heter Mia Modig och börjar arbeta som intressepolitisk ombudsman hos Hörselskadades distrikt i Stockholms län i början av februari. Jag drivs av en stark tro på att det går att förändra status quo och att vi alla ska kämpa gemensamt för ett samhälle där vi alla, oavsett hörselstatus, kan vara fullt delaktiga. Jag ser mig som en person som är väldigt social och har många vänner som identifierar sig som hörselskadade och jag har många gånger följt deras resa i livet. Jag är själv barndomsdöv och pratar svenskt teckenspråk. Nu är jag och många av mina vänner i småbarnsföräldrafasen och vi pratar mycket om hur vi fungerar hemma och hur det skiljer sig mellan familjer – det uppstår ofta spännande diskussioner.

Jag har varit aktiv inom funktionshindersrörelsen i många år och har haft olika positioner, som tjänsteman och som förtroendevald. Bland annat har jag arbetat med arbetsmarknadsfrågor i ett samarbetsprojekt som initierades av Sveriges Dövas Ungdomsförbund, Unga Hörselskadade och Dövblind Ungdom. Jag kommer senast från Lika Unika där jag har arbetat ett år som arvoderad ordförande. I den rollen fick jag fokusera på MR-frågor och Agenda 2030, något som jag kommer att ta med mig in i arbetet på distriktet.

På distriktet kommer jag att börja arbeta med frågor som rör syn- och hörselinstruktörer, hörselskadade i arbetslivet, intressepolitisk verksamhet med föräldrar till barn med hörselskada och hörselskadade föräldrar. Det känns viktigt och utmanande att arbeta med dessa frågor i den samtid vi lever i, då budgetneddragningar i många kommuner hotar syn- och hörselinstruktörernas framtid. Samtidigt finns det tyvärr mycket okunskap och fördomar gentemot hörselskadade i arbetslivet. På det området finns det forskning och det finns även många tankar kring hur vi kan stärka hörselskadades positioner på arbetsmarknaden genom t.ex. fackligt arbete. Ett annat område som jag kommer att arbeta med är föräldrafrågor som är något jag själv brinner för då jag har själv barn.

Jag ser fram emot att utveckla distriktets intressepolitiska arbete tillsammans med de lokala föreningarna och alla aktiva inom distriktet för att skapa bättre levnadsvillkor för personer med hörselskada.

 

Mia Modig
Intressepolitisk ombudsman

Relaterade nyheter

  • Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-03-03">3 mars 2022</time>

    Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på

    Idag, den 3 mars, är det World Hearing Day. I samband med det vill Hörselskadades distrikt i Stockholms län belysa bristerna inom hörselvården i Region Stockholm och uppmana de styrande politikerna att göra de förändringar...

  • Distriktets årsmöte 2022
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-02-25">25 februari 2022</time>

    Distriktets årsmöte 2022

    Hörselskadades distrikt i Stockholms län kallar till årsmöte. Årsmötet 2022 kommer att hållas i videomötesverktyget Zoom,onsdagen den 27 april 2022,kl. 18:00-19:30. Sista dag att lämna in motioner till årsmötet är 7 april. Motioner skickas via...

  • Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-02-21">21 februari 2022</time>

    Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!

    Den 27 mars bjuder distriktet in till en utbildningsdag för alla som vill delta i vårt arbete inför valet till regionfullmäktige i september. Dagens upplägg Under dagen kommer vi att presentera distriktets kampanj inför valet,...