Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2021-11-19">19 november 2021</time>

HRF Solna-Sundbyberg knyter Ekerö till sig

Hörselskadades förening i Solna-Sundbyberg har tagit upp Ekerö i sin verksamhet och föreningen heter numera Hörselskadades förening i Solna-Sundbyberg-Ekerö.

Föreningens ordförande Kenneth Lindmark berättar att grunden till detta är att man vill se till att HRF-medlemmar i Ekerö kan få det stöd de vill ha.

– Det naturliga var att vi i HRF Solna-Sundbyberg såg till att de fick det. De tre kommunerna har ett samarbete i sociala frågor, så därför var det också naturligt att vår förening gjorde denna utvidgning. Ekerö har varit en vit fläck på HRF-kartan.

Skapar HRF-aktivitet på Ekerö

Kenneth förklarar vidare att föreningen kommer att synas och höras på Ekerö genom att ha möten där och försöka verka för inflytande i Funktionsrätt. Föreningen vill bidra till god ljudmiljö till att stödja hörselskadade.

– Vi vill sitta med i funktionshinderrådet i Ekerö. Där kan vi driva frågan om syn- och hörselinstruktörer och verka för att det ska finnas hörselslingor i alla offentliga lokaler och i andra publika lokaler.

– Biblioteken och kulturhuset är bra ställen för oss att utgå ifrån. Dessutom finns Ekebyslott där man kan ha sammankomster, berättar Kenneth.

Han förklarar också att föreningen kommer att jobba med stödjande verksamhet till hörselskadade, preventivt mot hörselskador och med information till olika delar av samhället såsom skolor och arbetsplatser.

Större möjligheter och mer kraft

För de som redan är medlemmar i föreningen och bor i Solna eller Sundbyberg kommer skillnaden inte att bli så stor. Kenneth tror att den främsta förändringen för dessa medlemmar blir att de får möjlighet att träffa nya människor.

Föreningen ser flera fördelar med att knyta Ekerö kommun till sig. Bland annat större möjligheter till samarbeten och mer kraft att trycka på i vissa frågor.

– Jag tror också att vi kommer att få fler aktiva medlemmar och HRF-medlemmarna på Ekerö kommer att kunna få mer inflytande och stöd.

Relaterade nyheter

 • Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på
  Kategori: Nyheter
  Datum: <time datetime="2022-03-03">3 mars 2022</time>

  Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på

  Idag, den 3 mars, är det World Hearing Day. I samband med det vill Hörselskadades distrikt i Stockholms län belysa bristerna inom hörselvården i Region Stockholm och uppmana de styrande politikerna att göra de förändringar...

 • Distriktets årsmöte 2022
  Kategori: Nyheter
  Datum: <time datetime="2022-02-25">25 februari 2022</time>

  Distriktets årsmöte 2022

  Hörselskadades distrikt i Stockholms län kallar till årsmöte. Årsmötet 2022 kommer att hållas i videomötesverktyget Zoom,onsdagen den 27 april 2022,kl. 18:00-19:30. Sista dag att lämna in motioner till årsmötet är 7 april. Motioner skickas via...

 • Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!
  Kategori: Nyheter
  Datum: <time datetime="2022-02-21">21 februari 2022</time>

  Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!

  Den 27 mars bjuder distriktet in till en utbildningsdag för alla som vill delta i vårt arbete inför valet till regionfullmäktige i september. Dagens upplägg Under dagen kommer vi att presentera distriktets kampanj inför valet,...