Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2020-02-14">14 februari 2020</time>

Fullsatt retorikföreläsning på distriktskansliet

Under torsdagskvällen samlades en grupp medlemmar i distriktets lokaler i Solna för att ta del av en föreläsning om retorik. Under kvällen fick de även lite tips och information om vad man ska tänka på när man föreläser som representant för HRF. 

Torsdagen den 13 februari anordnade distriktet en utbildning i retorik för medlemmar som är intresserade av att föreläsa som representanter för sin förening. Det var stor uppslutning och kvällens föreläsare var Lars-Åke Allerhed som har lång erfarenhet av retorik och folkbildning.

Både teori och praktik

Lars-Åke Allerhed berättade bland annat om talets fem faser och vad man ska tänka på när man förbereder en föreläsning. Han tipsade även om hur man gör en bra entré och beskrev relationen mellan avsändare och mottagare. Föreläsningen var innehöll både teori och praktiska tips och den gav deltagarna bra inspiration inför kommande insatser som föreläsare.

HRF-perspektivet

Efter en kort paus tog Ingalill och Karin från kansliet över ordet och pratade om föreläsning ur ett HRF-perspektiv. Vem kan man föreläsa för och vad ska man prata om?

Distriktsordförande Agneta Österman Lindquist berättade lite om skillnaderna mellan distriktets föreläsningar och föreningarnas föreläsningar och poängterade även hur viktigt det är att föreningar och distrikt kommunicerar med varandra. På så sätt kan vi hjälpas åt och lära av varandra.

 

Är du intresserad av att föreläsa, men hade inte möjlighet att delta på retorikföreläsningen? Kontakta gärna distriktskansliet på kansli@distriktet.info eller 08-702 30 50.

Relaterade nyheter

  • Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-03-03">3 mars 2022</time>

    Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på

    Idag, den 3 mars, är det World Hearing Day. I samband med det vill Hörselskadades distrikt i Stockholms län belysa bristerna inom hörselvården i Region Stockholm och uppmana de styrande politikerna att göra de förändringar...

  • Distriktets årsmöte 2022
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-02-25">25 februari 2022</time>

    Distriktets årsmöte 2022

    Hörselskadades distrikt i Stockholms län kallar till årsmöte. Årsmötet 2022 kommer att hållas i videomötesverktyget Zoom,onsdagen den 27 april 2022,kl. 18:00-19:30. Sista dag att lämna in motioner till årsmötet är 7 april. Motioner skickas via...

  • Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-02-21">21 februari 2022</time>

    Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!

    Den 27 mars bjuder distriktet in till en utbildningsdag för alla som vill delta i vårt arbete inför valet till regionfullmäktige i september. Dagens upplägg Under dagen kommer vi att presentera distriktets kampanj inför valet,...