Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2021-09-24">24 september 2021</time>

Distriktets TSS-kurser

Måndagen den 8 november startar distriktets nybörjarkurser i TSS. Kurserna är gratis för medlemmar i HRF-föreningar inom distriktet och de kräver inga förkunskaper.

Hörselskadades distrikt i Stockholms län bjuder in till nybörjarkurs i TSS. Det här är ett bra tillfälle för dig som är nyfiken på TSS, men som inte har provat på det tidigare, då kursen inte kräver några förkunskaper alls. Kurserna är gratis för medlemmar i HRF-föreningar inom distriktet. Den som inte är medlem kan enkelt bli det på den här sidan. Medlemsskapet kostar 300kr/år. 

Två kurser

Distriktet erbjuder två kurser som har samma innehåll, men vars träffar sker på olika tider. Den ena kursens träffar sker på kvällstid på måndagar och den andra kursens träffar sker på dagtid på tisdagar. Båda kurserna är huvudsakligen digitala och sker i Zoom. För att delta behöver man tillgång till en dator/surfplatta med kamera. Man behöver också internetuppkoppling. 

Gemensam uppstart och avslutning

De båda kurserna har en gemensam uppstartsträff måndagen 8 november, på distriktets kansli i Solna. Vid detta tillfälle kommer vi att prata om vad TSS är och varför det kan vara bra att använda. Vi kommer även gå igenom några enkla tecken och handformer. Vid det första tillfället sker också en genomgång av praktiska saker, t.ex. hur kursen är upplagd. Uppstartsträffen kommer att vara skrivtolkad och distriktet bjuder på kaffe/te och smörgås.

Vi kommer även att avsluta med en gemensam träff på kansliet där deltagarna får möjlighet att kommunicera i större grupp och med deltagare från den andra gruppen. Även vid denna träff bjuder distriktet på kaffe/te och smörgås.

Kursernas upplägg

Tillfälle 1
Gemensam träff hos Hörselskadades distrikt i Stockholms län, Skytteholmsvägen 2, 6tr, Solna. Måndag 8 november kl. 18.00-19.45
Skrivtolk på plats. Distriktet bjuder på kaffe/te och smörgås.

Tillfälle 2-9
Digitala träffar i Zoom, måndag eller tisdag v 46, 47, 48, 49, 50, 3, 4, 5
En grupp på kvällstid måndagar kl. 18.00-19.45 inkl 15 min paus.
En grupp på dagtid tisdagar kl. 10.00-11.45 inkl 15 min paus. 

Tillfälle 10
Gemensam träff hos Hörselskadades distrikt i Stockholms län, Skytteholmsvägen 2, 6tr, Solna.  Måndag 7 februari kl. 18.00-19.45
Distriktet bjuder på kaffe/te och smörgås.

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig till kursen på dagtid. Denna kurs är nu fullbokad. Genom att fylla i anmälningsformuläret får du en plats i kön. 

Klicka här för att anmäla dig till kursen på kvällstid. Denna kurs är nu fullbokad. Genom att fylla i anmälningsformuläret får du en plats i kön. 

 

Sista anmälningsdag är torsdagen den 28 oktober.

Om du har frågor om kursen är du välkommen att kontakta Ingalill Björkstrand via mail till ingalill.bjorkstrand@distriktet.info.

Relaterade nyheter

  • Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-03-03">3 mars 2022</time>

    Ge Region Stockholms invånare en hörselvård att lita på

    Idag, den 3 mars, är det World Hearing Day. I samband med det vill Hörselskadades distrikt i Stockholms län belysa bristerna inom hörselvården i Region Stockholm och uppmana de styrande politikerna att göra de förändringar...

  • Distriktets årsmöte 2022
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-02-25">25 februari 2022</time>

    Distriktets årsmöte 2022

    Hörselskadades distrikt i Stockholms län kallar till årsmöte. Årsmötet 2022 kommer att hållas i videomötesverktyget Zoom,onsdagen den 27 april 2022,kl. 18:00-19:30. Sista dag att lämna in motioner till årsmötet är 7 april. Motioner skickas via...

  • Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-02-21">21 februari 2022</time>

    Välkommen på utbildningsdag inför valet 2022!

    Den 27 mars bjuder distriktet in till en utbildningsdag för alla som vill delta i vårt arbete inför valet till regionfullmäktige i september. Dagens upplägg Under dagen kommer vi att presentera distriktets kampanj inför valet,...