Digitalt seminarium om skolval
Har du och ditt barn tankar om skolval?
Följ vårt digitala seminarium den 26 januari 2021, kl. 19-20.
Tre unga vuxna med hörselskada berättar om sin skoltid och vilka val de gjort mellan olika skolformer. Att välja skola är en stor fråga och för elever med hörselskada blir det ännu mer att ta hänsyn till. Vår samlade erfarenhet säger att både föräldrar och barn funderar mycket på detta.
Hur mycket påverkar hörselskadan valet av skola?
Vilka fördelar och nackdelar finns det med de olika skolformerna?
Blev det som jag trodde?
Anmälan sker i formuläret på den här länken.
Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor i chatten under arrangemanget, men vi tar även emot frågor innan.
Webbinariet kommer att ske i mötesplattformen Zoom, länk till mötet kommer att skickas ut någon dag före aktiviteten. Kom ihåg att ladda ner Zoom till din dator eller surfplatta före webbinariet.
Skrivtolkning kommer att finnas, ange övriga tolkbehov vid anmälan.
Varmt välkomna önskar
Hörselskadades distrikt i Stockholms län
Hörselskadades förening i Stockholm
DHB Östra
UHiS/HiSUS
Program
– Tre unga vuxna berättar om sina erfarenheter – samtalsledare: Sandy Wadnor
– Frågestund
Paneldeltagarna
Elida Slaatto
Elida har gått integrerat i en waldorfskola under både grundskola och gymnasium, med en termins utbyte till waldorfskola i England andra året på gymnasiet. Därefter studerade hon fristående kurser i Religionsvetenskap och en kandidatexamen i Globala studier. Samtliga kurser läte hon vid Göteborgs Universitet. Elida har även studerat två år på folkhögskola, ett år vid Vårdinge By Folkhögskola med inriktning Socialt Entreprenörskap och ett år vid Österlens Folkhögskola med inriktning Ursprungsfolk.
Elin Korall
Elin gick på Manillaskolan 1998-2008, där hon i princip bara hade undervisning på teckenspråk. Hon läste sedan Naturvetenskapsprogrammet på RGH på Risbergska skolan i Örebro, med lite justeringar. Hon läste mycket språk och valde bort en del naturvetenskapliga ämnen. Efter det har Elin studerat lite blandat, men framförallt har hon tagit en kandidatexamen i Biologi vid högskolan i Halmstad. Just nu läser hon sin master i akvatisk biologi i Uppsala.
Christoffer Brändefors
Christoffer har gått i grundskolan i hörselklasser på Alvik fram till högstadiet, därefter gick han tre år i en integrerad klass med 26 barn. Vid gymnasievalet år 2005 valde han att gå byggprogrammet i riksgymnasiet för hörselskadade och döva i Örebro. Där fick han gå i små klasser med lärare som var utbildade för att jobba med unga med hörselnedsättning. Under gymnasieperioden blandade han även in några kurser i integrerade klasser i ämnen som kemi och fysik. Efter ett par yrkesverksamma år kom Christoffer in på sjuksköterskeprogrammet 2013 och jobbar numera som sjuksköterska, men planer att vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska inom palliativ vård.