Om oss

Vi är en förening som har funnits sedan 1932 och vi har ca 200 medlemmar. Vår målsättning är att vara ett stöd i vardagen för alla med hörselnedsättning, tinnitus, Menières sjukdom och andra hörsel/öronrelaterade problem. Vi har medlemsmöten, då vi ibland lyssnar på någon form av föreläsning eller information samt fikar och har trevligt. Ibland besöker vi något museum eller liknande och har med oss vår slingutrustning så alla kan höra guiden. Vi har en samtalsgrupp, som ses en gång i månaden, och sitter då alltid i en lokal med slinga. Vill du bli medlem eller fråga om något är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen eller mejla hrf.jonkoping@telia.com . Ansök här >>

Batterier

Batterier kan köpas på Funktionsrätt Jönköpings län, Barnarpsgatan 19, 1 tr. måndag-torsdag kl. 09.00 – 13.00.

Tolk

Behöver du skriv- TSS- eller teckentolk kan du kontakta Tolkcentralen 010-242 52 50.  Läs mer här>>

Kända profiler inom HRF i Jönköping

Några andra kända profiler inom vår förening, är Per-Olof Östhed, som har varit informatör, tillsammans med Esa Turunen, och som reste runt och informerade om Hrf och tekniska hjälpmedel. Sen har vi vår slöjdare av klass: Josef Persson, som bidragit med gåvor och tjänster till föreningen under många år. År 1995 erhöll föreningen en donation av fru Elsa Sandström. Den donationen har idag ökat värdet i värdepapper – en trygghet att ha för föreningen.

Vad uträttar vår förening idag?

Vi arbetar med intressepolitiska frågor i kommunen, för att främja de hörselskadades situation i samhället. Samhället ska vara tillgängligt för alla, även oss med hörselnedsättning. Alla människor har lika värde, vilket innebär att vi vill hävda rätten till delaktighet och jämlikhet inom alla områden. Detta i linje med FN:s standardregler. Vi arbetar även för att våra medlemmar skall få ut så mycket som möjligt av föreningen i form av intressanta föreningsmöten, resor och fester. Vi vill även finnas till för stöd, information och hjälp för alla som behöver.