Datum: <time datetime="2022-05-30">30 maj 2022</time>

Svensk politik hörs för dåligt

Den sista rösten i höstens val kan avgöra valet till kommunfullmäktige, regionfullmäktige, Sveriges riksdag och regeringsmakten. Dessa sista röster kan komma från de 1,5 miljoner med funktionsnedsättningen hörsel.

Distriktsordförande i HRF Jönköpings län skriver insändare till Jönköpings Posten 30 maj 2022.

I höst skall svenska folket gå till valurnorna och lägga sin röst till det parti som bäst svarar mot väljarens uppfattning.

Men frågan är om alla får vara med på lika villkor i den politiska debatten innan valet. Det finns grupper som marginaliseras av de politiska partierna. En stor grupp av dessa är de som har funktionsnedsättningen hörsel. Den gruppen består av ca 1,5 miljoner människor som är hörselnedsatta i varierande grad till ingen hörsel alls.

Jag måste ställa frågan till er politiska företrädare. Hur gör ni för att fånga dessa röster? Det finns alltid lösningar så att denna grupp kan få ta del av den politiska diskussionen.

Alla ni politiker hävdar att alla röster är lika viktiga, men skall denna stora grupps röster fångas så måste ni göra åtgärder på era offentliga valmöten, valdebatterna och i valstugor mm.

Se till att använda skrivtolkar och teckentolkar. Detta gör att många med funktionsnedsättningen hörsel kan ta till sig det politiska budskapet.

Den sista rösten kan avgöra valet till kommunfullmäktige, regionfullmäktige, Sveriges riksdag och regeringsmakten. Dessa sista röster kan komma från de 1,5 miljoner med funktionsnedsättningen hörsel.

Tommy Olausson

Ordf.

Hörselskadades

Distrikt I Region Jönköping

/Bild: Kevin Malik, Pexels.com/

Relaterade nyheter

 • Terminsavslutning samtalsgruppen
  Datum: <time datetime="2022-05-31">31 maj 2022</time>

  Terminsavslutning samtalsgruppen

  Samtalsgruppen gör nu sommaruppehåll och återkommer tisdagen den 30 augusti.

 • Tack till avgående funktionärer
  Datum: <time datetime="2022-05-13">13 maj 2022</time>

  Tack till avgående funktionärer

  Skifte av ordförande i HRF Jönköping

 • Marianne avtackad av HRF Distriktet
  Datum: <time datetime="2022-04-11">11 april 2022</time>

  Marianne avtackad av HRF Distriktet

  Efter tio år i distriktsstyrelsen blev Marianne Andreasson från Jönköping avtackad vid HRF distriktets årsmöte. HRF i distrikt Jönköpings län hade sitt årsmöte på Best Western Värdshus, Vrigstad, lördagen den 9 april 2022. Dagen inleddes...