Datum: <time datetime="2022-11-14">14 november 2022</time>

Distriktsmöte i Vrigstad

Ombud från HRF Jönköping har deltagit på distriktsmöte i Vrigstad söndagen den 13 november.

Gäst för dagen var Sarah Gühne från HRF förbundskansliet där hon arbetare som organisationsutvecklare/t.f. enhetschef. Sarah delade med sig av information och inspiration om hur förbundskansliet arbetar med utvecklingsfrågor och hur vi ute i distriktet och föreningarna på olika sätt kan få hjälp och stöd men dessa frågor.

Hon presenterade HRFs styrdokument Stadgar och Värdegrund som antogs vid kongressen 2021 och betonade hur viktigt det är för förtroendevalda att hålla sig informerade om detta.

Stadgarna slår fast varför vi finns – vårt ändamål som organisation och Värdegrunden beskriver vilka värderingar som vi vill ska prägla och genomsyra våra ställningstaganden och vår verksamhet

Vidare gav Sarah oss många positiva exempel på hur vi kan utveckla vår verksamhet ute i föreningarna. Till stöd i detta arbete har vi också andra dokument såsom HRFs prioriterade områden. Hon uppmanade oss också till att tydliggöra vad vi i vårt distrikt och våra egna föreningar kan utveckla.

Sarah Gühne blev avtackad av distriktsordförande Tommu Olausson.

Dagen avslutades med det traditionella distriktsmötet med information från ordförande Tommy Olausson och från de olika föreningarna i distriktet. Det fördes också kortfattat samtal om styrelsens förslag till nästa års verksamhetsplan och budget.  

Relaterade nyheter

  • Tolk till allt, i livets alla skeden!
    Datum: <time datetime="2024-03-28">28 mars 2024</time>

    Tolk till allt, i livets alla skeden!

    Vid HRF föreningen i Jönköpings årsmöte medverkade tolkcentralens personal med information om deras arbete.
    Tolkning skapar delaktighet och självständighet!

  • Du är inte ensam
    Datum: <time datetime="2024-02-21">21 februari 2024</time>

    Du är inte ensam

    Det finns över 1,5 miljoner hörselskadade och döva i Sverige. Vi har olika grader av hörselnedsättning, allt från att ”höra lite dåligt” till att inte höra alls. Att vara hörselskadad eller döv är inte konstant...

  • CI-café i Jönköping
    Datum: <time datetime="2024-01-24">24 januari 2024</time>

    CI-café i Jönköping

    Vi träffas på Funktionsrätt i Jönköping den 22 februari kl. 18.00-19.30