Datum: <time datetime="2023-10-02">2 oktober 2023</time>

Tre nya café-träffar i höst

Inbjudan till tre nya café-träffar. HRF bjuder på fika samtidigt som vi i en liten grupp på max sex deltagare diskuterar olika saker som relaterar till att ha nedsatt hörsel.

23 oktober – Ensam och hörselskadad
Att vara hörselskadad innebär ofta ensamhet. Det gäller även när man är tillsammans med andra människor. Det är vanligt att vi undviker sociala miljöer där vi har svårt att höra. Kom och dela med dig av dina erfarenheter. Kanske kan du hjälpa någon annan med enkla tips.

20 november – Att dejta och vara hörselskadad
Lite av en uppföljning på föregående café-träff. Vilka utmaningar möter vi om vi söker efter en ny livskamrat eller bara en nära vän. Att sitta på krogen och i slamret skrika: ”Jag älskar dig” tror jag inte är en bra väg. Hur och när skall jag gå ut och berätta att jag hör dåligt?

6 december – Hur kan vi bli hörselsmartare?
Att vara hörselsmart innebär bland annat att ställa krav och att använda hjälpmedel. Vad kan du och jag göra för att vara mer hörselsmarta och även hjälpa andra?

Information
Träffarna börjar 15.00 och vi håller på till 16.30.
Vi träffas i rum 2 på Kungsgatan 64 i Uppsala (HSO – Funktionsrätt).
I rummet finns teleslina. Dessutom har vi bokat skrivtolkning.
För att allt ska fungera behöver du anmäla dig. Det gör du med e-post till leif.wall@telia.com eller med SMS till 070 – 661 64 90.
Du kan vara med på en, två eller tre träffar. Du väljer själv. Först till kvarn kommer att gälla.

Välkommen med din anmälan!

Relaterade nyheter

  • En dag om hörsel
    Datum: <time datetime="2024-04-26">26 april 2024</time>

    En dag om hörsel

    Den 4 maj erbjuder vi alla intresserade att lyssna till olika föredrag om hörsel och hörselvård. Professor Elina Mäki-Torkko kommer att berätta om vilka konsekvenser en hörselnedsättning kan medföra. Det är en viktig kunskap för...

  • Stadsvandring Från Teresa till Påvel Snickares gränd
    Datum: <time datetime="2024-04-26">26 april 2024</time>

    Stadsvandring Från Teresa till Påvel Snickares gränd

    Välkommen till stadsvandring med HRF Uppsala-Knivsta söndagen den 19 maj kl 13. Vi kommer att guidas genom några intressanta kvarter i centrala Uppsala av den välrenommerade Uppsala-guiden Anders Allard. Vi planerar att erbjuda skrivtolkning under...

  • Information om e-tjänsterna på 1177
    Datum: <time datetime="2024-03-08">8 mars 2024</time>

    Information om e-tjänsterna på 1177

    OBS! Flyttad från 11 mars till 11 april. Måndagen den11 april kl 13i STORAN FUL:s lokaler, Kungsgatan 62, Uppsalakommer personer frånRegion Uppsalas invånartjänster e-hälsa att informera om hur man kommunicerar med vården 1177 med hjälp...