Datum: <time datetime="2022-11-24">24 november 2022</time>

Mer pengar till Tolkcentralen efter intresseorganisationernas skrivelse

Den 16 november skickade Hörselskadades distrikt, Stockholms Dövas Förening och FSDB Stockholm Gotland en skrivelse till Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Stockholm, med anledning av Tolkcentralens ekonomiska situation.

De tre organisationerna gick även ut med ett pressmeddelande. I det kan du läsa mer om Tolkcentralens ekonomiska situation och om vilka krav vi ställde på Region Stockholm.

Svar från förvaltningen

Skrivelsen till Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ger nu resultat. Christoffer Bernsköld (Tf. avdelningschef, avd. för Närsjukvård) har återkommit och bekräftat det besked som Tolkcentralen tidigare gett, om att de kommer att lätta på sina restriktioner.

Han meddelar också att Hälso- och sjukvårdsnämnden kommer att öka uppräkningen för Tolkcentralens anslag för år 2023 och 2024. Det innebär att Tolkcentralen kommer att få en större ökning av sin budget än de fått om man bara gjort rutinmässiga justeringar för inflation, kostnadsökningar och liknande.

Målet med en större ökning av Tolkcentralens anslag är att en situation, liknande den som uppstod i förra veckan, inte ska ske igen.

Möte med mittenkoalitionen

Intresseorganisationerna som stod bakom skrivelsen till Hälso- och sjukvårdsförvaltningen har också blivit kontaktade av mittenkoalitionen som är i majoritet i Region Stockholm. Ett möte mellan intresseorganisationerna och de politiska partierna kommer att ske under december månad.

Relaterade nyheter

  • Distriktets årsmöte 2024
    Datum: <time datetime="2024-04-26">26 april 2024</time>

    Distriktets årsmöte 2024

    Den 24 april samlades representanter för distriktet och föreningarna för distriktets årsmöte 2024. Ombud och observatörer från de flesta av distriktets föreningar hade samlats för årsmötet, tillsammans med representanter från distriktsstyrelsen, valberedning och revisorer. UH:s...

  • Föreningsverkstad, 16 april
    Datum: <time datetime="2024-04-18">18 april 2024</time>

    Föreningsverkstad, 16 april

    Den 16 april samlades ett glatt och kunskapshungrigt gäng på distriktets kansli under några timmar för att få lära sig mer om bland annat hemsida, medlemsregister, intranät, sociala medier och Microsoft 365. Det blev en...

  • Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet
    Datum: <time datetime="2024-04-17">17 april 2024</time>

    Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet

    Statsbidrag på 95,000 kr beviljat till HRF i Stockholms län HRF i Stockholms län har av Socialstyrelsen beviljats 95,000 kr i statsbidrag för vårt arbete med att skapa meningsfulla och berikande aktiviteter för de som...