Datum: <time datetime="2022-12-19">19 december 2022</time>

Ny information om Tolkcentralens ekonomiska situation

På grund av Tolkcentralens ekonomiska situation gick de i november ut med information om att de under resten av året endast skulle bevilja tolk till hälso- och sjukvårdsrelaterade beställningar.

Tolkcentralen meddelade senare att de skulle lätta på restriktionerna. Nu meddelar man att alla restriktioner tas bort. Under resten av året kommer Tolkcentralen att godkänna alla typer av tolkuppdrag rörande vardagstolkning. Även för fritidsaktiviteter för personer över 18 år, som tidigare var undantagna.

De som tidigare fått avslag på tolkbeställningar kommer att bli kontaktade av tolkcentralen och få möjlighet att beställa på nytt.

Det är viktigt att fortsätta beställa tolk som vanligt, även om du är osäker på om din beställning kommer att beviljas. På så sätt får Tolkcentralen en korrekt bild av hur behovet ser ut.

Tolkcentralens hemsida finns mer information.

Här kan du läsa ett pressmeddelande som distriktet tidigare gick ut med, tillsammans med Stockholms Dövas Förening och FSDB Stockholm Gotland, med anledning av den dåvarande situationen.

Relaterade nyheter

 • Gemensam skrivelse angående tolkbeställningar
  Datum: <time datetime="2023-02-01">1 februari 2023</time>

  Gemensam skrivelse angående tolkbeställningar

  Tillsamman med flera andra organisationer har distriktet skickat en skrivelse till Hälso- och sjukvårdsnämnden, med anledning av Tolkcentralens beslut att inte längre ta emot tolkbokningar via mail. Tolkcentralen har tidigare beslutat att inte längre ta...

 • Nominera till förtroendeuppdrag inom distriktet
  Datum: <time datetime="2023-01-26">26 januari 2023</time>

  Nominera till förtroendeuppdrag inom distriktet

  Den 26 april håller distriktet årsmöte och nu är det dags att skicka in nomineringar för förtroendeuppdrag inom distriktet.

 • Distriktets föreläsningar i vår
  Datum: <time datetime="2023-01-25">25 januari 2023</time>

  Distriktets föreläsningar i vår

  Vårens föreläsningsschema är klart och vi är glada att kunna presentera ett gäng spännande föreläsningar. I utbudet finns både föreläsningar som man tar del av på plats och som sker digitalt. Distriktet har de senaste...