Datum: <time datetime="2022-08-17">17 augusti 2022</time>

Förslag till nya stadgar

Styrelsen för HRF Stockholm har tagit fram ett förslag till nya föreningsstadgar som utgår från Hörselskadades Riksföbunds stadgar för förening. Förslaget behandlas på medlemsmötet den 26 oktober.

Föreningens stadgar har varit oförändrade sedan 2013. Lite tillspetsat kan man säga att lokalföreningar inom HRF numera inte kan ha egna stadgar, utan det är de stadgar som antagits av HRF:s kongress som gäller för alla föreningar. Våra nuvarande stadgar bryter alltså till vissa delar mot det som HRFs kongress beslutat och som redan gällt under flera kongressperioder.

Några egna punkter får föreningarna lägga till, vilket är innebörden av det förslag som kommer att presenteras utförligt på mötet. Den viktigaste ändringen innebär att föreningsmötet (höstmötet) inte längre är beslutande om budget, endast rådgivande. En annan förändring är att det i det nya förslaget står att föreningens styrelse ska bestå av minst tre ledamöter i stället för fem som det står i våra nuvarande stadgar.

Vill du att vi skickar det hem till dig per post gör vi givetvis det. Hör av dig i så fall. Det finns även i pappersformat i föreningslokalen.

Vill du diskutera förslaget innan medlemsmötet/ extra årsmöte är du välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Varmt välkommen på medlemsmötet i oktober den 26 oktober! Kallelse till mötet ingår i Språkröret som kommer till medlemmarna i början av september.

Relaterade nyheter

 • Träffa oss i Farsta, Axelsberg och Vällingby i Hörselveckan
  Datum: <time datetime="2022-09-29">29 september 2022</time>

  Träffa oss i Farsta, Axelsberg och Vällingby i Hörselveckan

  I Hörselveckan kan du träffa oss i Farsta, Axelsberg och Vällingby. Du får möjlighet att testa din hörsel, träffa andra hörselskadade och lära dig mer om hur du ska göra när du börjat höra sämre samt om olika hörhjälpmedel.

 • Fråga audionomen
  Datum: <time datetime="2022-09-23">23 september 2022</time>

  Fråga audionomen

  "Vår egen" audionom Ingalill Olli dyker upp på några öppet hus i höst och du har möjlighet att fråga om råd eller få enklare genomgång av hörapparaten. Ingalill är hos oss följande tisdagar: 27 september, 25 oktober och 22 november klockan 13-15.

 • Gillar du konst?
  Datum: <time datetime="2022-09-14">14 september 2022</time>

  Gillar du konst?

  Är du medlem i HRF Stockholm och gillar konst? Kom med i Konstklubben senast den 30 september och få chans att vinna ett konstverk vid vår årliga konstutlottning i föreningslokalen lördagen den 19 november.