Lästips: Böcker

Snäckan av Therese Fornstål:
Therese debuterar som författare med boken Snäckan. Hennes mål och avsikt med boken är att sprida kunskap om hörselskador. Varje dag märker hon och hennes medkämpar en brist på kunskap hos människor de möter och Therese försöker med sin berättelse om sig själv och sina egna svårigheter bygga broar till en bättre förståelse.

Från klockorna till hej a..elita! av Sonia Chacón:
Författaren berättar på ett begripligt sätt om sin kamp för att övervinna andras förtroende för sin person och för att bevisa att trots hennes hörselskada är det mycket som hon kan göra och ge.

Tillbaka till ljudriket av Ulla Ståhlberg:
Hörselskadade/döva med cochleaimplantat (CI) berättar om den första tiden efter operationen, vägen tillbaka till ett hörande och möjligheterna till ett nytt socialt liv.

Ljudriket i familjen av Ulla Ståhlberg:
Ljudriket i familjen belyser genom intervjuer hur hörselskada och dövhet kan påverka relationerna inom en familj, vilka problem som kan uppstå och vilken kraft som krävs. Hur lyckas man behålla harmonin inom familjen när barnen inte hör? Varför orkar mamma inte lyssna när jag berättar?

Att inte höra (till) av Karolina Sjödin, Ulla Ståhlberg, Stefan Pettersson och Agneta Österman:
Fel på hörseln går att förstå, även om det kräver eftertanke. Men detta, att leva ett liv vid sidan om, att vara utanför. Alltid. Det är svårare att förstå. Det är detta boken Att inte höra (till) vill berätta om för just dig som håller den i din hand eller ser den på nätet, i ett fönster, på biblioteket. Vi som har sammanställt boken vill få dig att tänka efter, ta hänsyn, slänga dina fördomar och sluta diskriminera genom att utestänga. Innehållet, det viktiga, det meningsfulla är hämtat ur ett kommunikationsnät för hörselskadade på internet.