Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2017-05-07">7 maj 2017</time>

Rapport från 60-plusmässan 2017

Rapport från 60-plusmässan 2017

Den 23 och 24 mars bemannade HRF Uppsala ett informationsbord på årets 60-plusmässa. Syftet var att visa upp oss, få kontakt med besökare och förhoppningsvis även få några nya medlemmar. Vi hade massor av informationsmaterial, lite för mycket insåg vi när det nätt och jämnt fick plats på bordet. Det som verkade mest intressant var Tinnitus-området. Många kom förbi och pratade om sina problem och tog foldern om Tinnitus. Andra pratade lite allmänt om hörselnedsättning och hörapparater. Där mer detaljerad sakkunskap behövdes lotsade vi vidare till någon av de privata hörselföretagen som också fanns på plats.

Vårt Hörselquiz var populärt. Varje dag drogs en vinnare, som fick en ”hjärngympa”-bok i pris.

Två besökare, Eivor Johansson och Anita Lundgren, pratar med Anita Wallin vid vår monter.

Vår styrelseledamot, Vivian Wollmo, som också är skådespelerska och medlem i teatergruppen HippHapp, hade fått 15 minuter på scenen, då hon höll en monolog om hur det är att ha hörselnedsättning och sjöng ”Djävulens orkester” som handlar om tinnitus.

Vi var tre personer per dag som bemannade bordet, men hade behövt vara fler för att även ha möjlighet att gå runt och besöka andra utställare. Undertecknad kunde ändå gå iväg några stunder och pratade med många viktiga personer.

I Kristdemokraternas monter informerade jag om vårt arbete med att förbättra hörmiljön för äldre och efterfrågade bl a kännedom om standard för vård av äldre. Behovet av teleslingor på äldreboenden och träffpunkter påtalades också. I samtal med A-K Klomp, som är 2:e vice ordförande i Vårdstyrelsen, diskuterades problemet med minskning av antal privata utförare och jag fick tipset att snabbt skicka in en skrivelse för att hinna påverka innehållet i det förskrivningsunderlag som snart ska revideras.

Hos Liberalerna fanns en politiker som hörde hemma i Enköping och inte hade så stor kännedom om Uppsala kommun. Men vi pratade om teleslingor i allmänna lokaler, vilket han höll med om att det är ett viktigt område som han gärna skulle ta sig an.

I Socialdemokraternas monter pratade jag med Annika Lindh om ljudmiljön i skolan och om hörselombud, som hon gärna ville veta mer om och efterlyste någon kommun som provat på detta med bra resultat.

Det sista besöket gjordes i SPF:s monter där jag fick kontakt med Margareta Parkstam och pratade om kommande samarbete i frågor som berör äldre.

En intensiv dag med andra ord. Om vi upprepar aktiviteten nästa år får vi se till att vi är fler personer på plats, att vi har ett tydligare budskap som lockar mer folk till vår monter och att vi inte glömmer våra batterier som vi säljer till bra pris (undertecknads glömska!).

 

Lena Thorén

 

Relaterade nyheter

  • Nytt nummer av Luren har kommit
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-01-25">25 januari 2022</time>

    Nytt nummer av Luren har kommit

    Rykande färsk nummer av Luren har kommit. Luren12022 –

  • En enkät om tillgängligheten i Uppsalas stadsmiljö
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2021-11-09">9 november 2021</time>

    En enkät om tillgängligheten i Uppsalas stadsmiljö

    Funktionsrätt Uppsala är en del av det Vinnova-finansierade forskningsprojektet Jämlik livsmiljö, tillsammans med KTH och Uppsala kommun. Syftet med denna enkät är att hitta platser eller strukturer i Uppsalas stadsmiljö som personer med funktionsnedsättningar aktivt undviker...

  • HRF Höstmöte 15 november
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2021-11-09">9 november 2021</time>

    HRF Höstmöte 15 november

    Höstmöte med Hörselskadades förening Uppsala Datum: måndagen 15 november 2021, kl. 18:00 Plats: ”Storan”, Funktionsrätt, Kungsgatan 62, Uppsala. Vi inleder med enklare förtäring.    Under punkten övriga frågor kommer Leif Wall att leda en diskussion...