Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2018-10-23">23 oktober 2018</time>

Många testade hörseln

Många kom och ville göra hörseltest på Hörseldagen.

Ett stort tack till alla som besökte oss på Hörseldagen! Det blev många givande samtal och vi hoppas att ni fick med er värdefull information hem, både från de externa utställarna och från vårt eget informationsbord. Det kom ett 100-tal besökare, och vi blev en aning överrumplade när så många kom och ville göra hörseltester. Ni som inte hann göra hörseltestet kan vända er till någon av de privata hörselklinikerna i Uppsala, AudioNova eller Audika, alternativt göra ett eget hörseltest med appen Hörseltestaren i mobiltelefonen, eller på surfplattan via www.horseltestaren.se.

Utöver hörseltester hade vi valt att fokusera på hörseltekniska produkter den här dagen. Tre utställare hade tackat ja, men i sista minuten var Transistor tvungna att avboka p g a sjukdom. Så förutom vårt eget informationsbord var Audika och Hörteknik med och visade sina produkter. Audika gjorde också hörseltester, liksom vi själva.

Nu hoppas vi givetvis att vi också får några nya medlemmar, men det viktigaste var att många Uppsalabor har fått en insikt om att det är dags att testa hörseln!

Här gör vi hörseltest med HRFs Hörseltestaren. Resultaten varierade stort. För flera blev beskedet att hörseln är sämre än normalt och att de behöver kontakta en hörselklinik för ett riktigt hörseltest. Andra fick reda på att de hör normalt, men bör fortsätta kontrollera hörseln regelbundet.

Ett hundratal besökare kom och titta bl a på produkterna från Hörteknik. Bilden är tagen lite senare på dagen, då det inte var så fullt framför utställarna. I bakgrunden står två av våra medlemmar, Johan och Anita, och diskuterar hörhjälpmedel.

Relaterade nyheter

  • Nytt nummer av Luren har kommit
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-01-25">25 januari 2022</time>

    Nytt nummer av Luren har kommit

    Rykande färsk nummer av Luren har kommit. Luren12022 –

  • En enkät om tillgängligheten i Uppsalas stadsmiljö
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2021-11-09">9 november 2021</time>

    En enkät om tillgängligheten i Uppsalas stadsmiljö

    Funktionsrätt Uppsala är en del av det Vinnova-finansierade forskningsprojektet Jämlik livsmiljö, tillsammans med KTH och Uppsala kommun. Syftet med denna enkät är att hitta platser eller strukturer i Uppsalas stadsmiljö som personer med funktionsnedsättningar aktivt undviker...

  • HRF Höstmöte 15 november
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2021-11-09">9 november 2021</time>

    HRF Höstmöte 15 november

    Höstmöte med Hörselskadades förening Uppsala Datum: måndagen 15 november 2021, kl. 18:00 Plats: ”Storan”, Funktionsrätt, Kungsgatan 62, Uppsala. Vi inleder med enklare förtäring.    Under punkten övriga frågor kommer Leif Wall att leda en diskussion...