Kategori: Nyheter
Datum: <time datetime="2020-09-29">29 september 2020</time>

AudioNova säger upp avtalet med Region Uppsala

AudioNova lägger ner verksamheten i Uppsala och Enköping

Nyheten om att AudioNova lägger ner sin verksamhet i Uppsala och Enköping fick vi kännedom om via våra medlemmar för knappt två veckor sedan. Så snart vi fått det bekräftat, först via enhetschefen för regionens audionommottagningar, och senare direkt från AudioNova i Uppsala, bad vi om ett möte med vårdstyrelsens ordförande, Malena Ranch, vilket genomfördes igår.

Innan mötet hade vi skickat en skrivelse, där vi pekade på några av konsekvenserna som en nedläggning medför. Flera företag/verksamheter har nu informerats om läget för att se om någon är beredd att antingen ta över lokaler och/eller personal, eller starta en ny mottagning, och några har redan anmält intresse.

Vi kan troligtvis inte påverka beslutet om vem som tar över eftersom det är fritt för företag att starta verksamheter, men vi påpekade risken för att det kan bli monopol på hörapparatutbudet om det bara blir en aktör i Uppsala. Vi anser också att det är viktigt att den kompetens som nu finns på AudioNova inte försvinner.
En viktig konsekvens av nedläggningen är givetvis hanteringen av nuvarande kunder. Det måste bli så enkelt som möjligt för dessa att gå över till en ny mottagning, och idealet är givetvis att de får behålla ”sin” audionom.

En stor informationssatsning kommer att behövas, och vi har lovat att hjälpa till att förmedla information till våra medlemmar och via våra hemsidor så snart det finns klara besked.

Hörselskadades distrikt i Uppsala län

 

Länken till skrivelsen

AudioNova_HRF sept-20

Relaterade nyheter

  • Nytt nummer av Luren har kommit
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2022-01-25">25 januari 2022</time>

    Nytt nummer av Luren har kommit

    Rykande färsk nummer av Luren har kommit. Luren12022 –

  • En enkät om tillgängligheten i Uppsalas stadsmiljö
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2021-11-09">9 november 2021</time>

    En enkät om tillgängligheten i Uppsalas stadsmiljö

    Funktionsrätt Uppsala är en del av det Vinnova-finansierade forskningsprojektet Jämlik livsmiljö, tillsammans med KTH och Uppsala kommun. Syftet med denna enkät är att hitta platser eller strukturer i Uppsalas stadsmiljö som personer med funktionsnedsättningar aktivt undviker...

  • HRF Höstmöte 15 november
    Kategori: Nyheter
    Datum: <time datetime="2021-11-09">9 november 2021</time>

    HRF Höstmöte 15 november

    Höstmöte med Hörselskadades förening Uppsala Datum: måndagen 15 november 2021, kl. 18:00 Plats: ”Storan”, Funktionsrätt, Kungsgatan 62, Uppsala. Vi inleder med enklare förtäring.    Under punkten övriga frågor kommer Leif Wall att leda en diskussion...