Datum: <time datetime="2022-11-11">11 november 2022</time>

Tolkcentralen förlänger möjlighet till tolkbeställning via e-post

Tidigare har Tolkcentralen beslutat att stänga av tolkbeställning via e-post den 1 januari 2023. Nu skjuts förändringen upp.

Tolkportalens beslut om att sluta ta emot tolkbeställningar via e-post skulle först träda i kraft i oktober 2022. Förändringen sköts sedan upp till januari 2023 och nu har man bestämt att förändringen inte ska ske förrän den 1 mars 2023.

Anledningen till att förändringen flyttas fram är att Tolkcentralen vill erbjuda en dialog kring hur beställningarna ska kunna göras under en övergångsperiod, för de individer som av olika anledningar är förhindrade att använda Tolkportalen och Alltid Öppet.

På sin hemsida uppger Tolkcentralen att det enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) inte är tillåtet att hantera personuppgifter via e-post. Detta gäller även om personen lämnat samtycke. Detta är orsaken till att man inte längre kommer att ta emot tolkbokningar via e-post.

Från den 1 mars 2023 kommer det att vara möjligt att beställa tolk via tolkportalen, bildtelefon, texttelefon och taltelefon. Man kan också besöka Tolkcentralen för att beställa tolk. Övrig kommunikation kommer att ske via appen Alltid öppet.

Läs mer på Tolkportalens hemsida.

Relaterade nyheter

 • Gemensam skrivelse angående tolkbeställningar
  Datum: <time datetime="2023-02-01">1 februari 2023</time>

  Gemensam skrivelse angående tolkbeställningar

  Tillsamman med flera andra organisationer har distriktet skickat en skrivelse till Hälso- och sjukvårdsnämnden, med anledning av Tolkcentralens beslut att inte längre ta emot tolkbokningar via mail. Tolkcentralen har tidigare beslutat att inte längre ta...

 • Nominera till förtroendeuppdrag inom distriktet
  Datum: <time datetime="2023-01-26">26 januari 2023</time>

  Nominera till förtroendeuppdrag inom distriktet

  Den 26 april håller distriktet årsmöte och nu är det dags att skicka in nomineringar för förtroendeuppdrag inom distriktet.

 • Distriktets föreläsningar i vår
  Datum: <time datetime="2023-01-25">25 januari 2023</time>

  Distriktets föreläsningar i vår

  Vårens föreläsningsschema är klart och vi är glada att kunna presentera ett gäng spännande föreläsningar. I utbudet finns både föreläsningar som man tar del av på plats och som sker digitalt. Distriktet har de senaste...