Datum: <time datetime="2023-06-07">7 juni 2023</time>

Snart kan patienterna jämföra länets hörselmottagningar

I Stockholm län finns över 50 mottagningar inom primär hörselrehabilitering. Som patient kan det vara svårt att välja vilken man ska vända sig till. Snart kommer det att bli möjligt att jämföra mottagningarnas resultat från det nationella kvalitetsregistret.

För den som ska söka hörselvård i Region Stockholm blir den första utmaningen att välja mottagning. Det finns ett femtiotal mottagningar inom den primära hörselrehabiliteringen i länet, som alla arbetar på uppdrag av regionen.

Patienterna har hittills inte haft särskilt mycket information att utgå från i sitt val av mottagning. Många väljer en som ligger nära hemmet, eller en som vänner och bekanta rekommenderat.

Regionen lanserar jämförelsesida

Nu meddelar Region Stockholm att de kommer att lansera en jämförelsesida på www.1177.se. På sidan kommer man att kunna jämföra mottagningarnas resultat från det nationella kvalitetsregistret.

Jämförelsesidan kommer att lanseras under andra halvan av år 2023. Hörselskadades distrikt i Stockholms län är positiva till att patienterna nu får större möjlighet att göra ett informerat val av vårdgivare.

Relaterade nyheter

 • Öppet hus på Hörselskadades dag
  Datum: <time datetime="2023-09-18">18 september 2023</time>

  Öppet hus på Hörselskadades dag

  Välkommen till öppet hus hos Hörselskadades distrikt i Stockholms län lördagen den 21 oktober. Vi bjuder in dig till en dag om hörsel. Programmet ger dig en blandad kompott med inslag av kunskap, erfarenheter, möjlighet...

 • Föreläsning om Menières sjukdom
  Datum: <time datetime="2023-08-21">21 augusti 2023</time>

  Föreläsning om Menières sjukdom

  Den 17 oktober bjuder Menièregruppen inom Hörselskadades distrikt i Stockholms län in till en föreläsning med Tatjana Tomanovic.

 • Lär dig TSS i höst
  Datum: <time datetime="2023-07-04">4 juli 2023</time>

  Lär dig TSS i höst

  Under hösten fortsätter distriktets kurser i TSS (tecken som stöd). Det kommer både att finnas en nybörjarkurs och några fortsättningskurser.