Datum: <time datetime="2023-01-26">26 januari 2023</time>

Nominera till förtroendeuppdrag inom distriktet

Delar av den nuvarande distriktsstyrelsen.

Den 26 april håller distriktet årsmöte och nu är det dags att skicka in nomineringar för förtroendeuppdrag inom distriktet. 

Vid distriktets årsmöte 2023 kommer följande förtroendeuppdrag att tillsättas:

  • Distriktsordförande
  • 4 st styrelseledamöter
  • 2 st suppleanter till distriktsstyrelsen
  • Förtroendevald revisor
  • Ersättare för förtroendevald revisor
  • Valberedning 

Du kan nominera dig själv eller någon annan till förtroendeuppdragen. Nomineringar skickas till distriktetsvalberedning@hrfstockholmslan.se, senast den 28 februari. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta valberedningen via mailadressen ovan, eller kanslichef Maria Öjmertz på maria.ojmertz@hrfstockholmslan.se eller 076-115 54 53.

Vad innebär de olika uppdragen? 

Distriktsordförande

Distriktets ordförande ansvarar för att leda styrelsens arbete. Ordföranden ansvarar för att planera, sammankalla och leda styrelsens arbete. Ordförande har en nära kontakt med kansliet och är oftast den som företräder och uttalar sig för distriktets räkning i intressepolitiska frågor. Ordföranden representerar också distriktet i olika sammanhang såsom möten med politiker eller vid framträdanden i media.

Styrelseledamot

Som styrelseledamot är man med och fattar beslut om distriktets verksamhet och vilka frågor som ska prioriteras. Som styrelseledamot har du också en viktig uppgift i att företräda distriktet gentemot distriktets föreningar och utåt vid t.ex. mässor eller annan representation. Om man vill engagera sig lite extra i någon hjärtefråga inom distriktets verksamhet finns det möjlighet till det också. Styrelsen träffas ca 8–10 gånger om året.

Suppleant till distriktsstyrelsen

En suppleant till distriktsstyrelsen kallas till samtliga styrelsemöten och har möjlighet att delta i diskussion under styrelsemötena. En suppleant går in som ordinarie ledamot vid de tillfällen distriktsstyrelsens ordinarie ledamöter inte är fulltaliga vid ett möte. 

Förtroendevald revisor

Den som är förtroendevald revisor har i uppdrag att granska distriktets verksamhet och ekonomi för att se om denna går i linje med distriktets stadgar och årsmötets beslut. 

Ersättare för förtroendevald revisor

Ersättarens uppgift är att kliva in i den förtroendevalda revisorns ställe om hen av någon anledning inte kan utföra sitt uppdrag. Som ersättare behöver man alltså hålla sig uppdaterad om distriktets verksamhet och ekonomi för att vara beredd att kliva in vid behov. 

Valberedning 

Valberedningens uppdrag är föreslå nya förtroendevalda till olika poster inför distriktets årsmöte. Valberedningen tar emot nomineringar och brukar genomföra intervjuer för att ta reda på om de som nominerats är lämpliga kandidater. Vid årsmötet presenterar de sina förslag.

Relaterade nyheter

  • Glad påsk!
    Datum: <time datetime="2024-03-28">28 mars 2024</time>

    Glad påsk!

    Hörselskadades distrikt i Stockholms län önskar alla våra medlemmar en glad påsk! Distriktskansliet håller stängt 28/3-1/4.

  • Ta del av din journal i hörselvården
    Datum: <time datetime="2024-03-21">21 mars 2024</time>

    Ta del av din journal i hörselvården

    Digitala framsteg inom primär hörselrehabilitering i Stockholm. Under våren 2022 framhöll HRF i Stockholms län att Region Stockholm inte följde upp avtalet med vårdgivarna inom primär hörselrehabilitering gällande digital funktionalitet. Vid den tiden mötte ingen...

  • Karolinska Universitetssjukhuset del av nytt projekt om hörsel
    Datum: <time datetime="2024-03-14">14 mars 2024</time>

    Karolinska Universitetssjukhuset del av nytt projekt om hörsel

    Nytt forskningsprojekt vid Örebro Universitet syftar till att höja kvaliteten i och tillgängligheten till hörselrehabiliteringen. I vår drarI HeAR-projektet i gång på Örebro Universitet med Erik Witte, Leg. audionom och universitetslektor vid Audiologiskt forskningscentrum och...