Datum: <time datetime="2023-01-25">25 januari 2023</time>

Distriktets föreläsningar i vår

Vårens föreläsningsschema är klart och vi är glada att kunna presentera ett gäng spännande föreläsningar. I utbudet finns både föreläsningar som man tar del av på plats och som sker digitalt.

Distriktet har de senaste åren ökat sin föreläsningsverksamhet, då vi märkt att detta är något som uppskattas av både medlemmar och allmänhet. Inför våren 2023 har vi flera spännande föreläsningar inplanerade.

Maria Midbøe om psykisk hälsa och ohälsa för personer med hörselskada – 16 februari, kl. 18:00-19:30

Maria Midbøe arbetar som specialistpsykolog och psykoterapeut vid Dövpsykiatriprogrammet i Region Stockholm.

Den 16 februari kommer hon att föreläsa för oss om psykisk hälsa och ohälsa för personer med hörselskada.

Hon kommer att berätta om olika skydds- och riskfaktorer för psykisk hälsa, om stress, ångest och depression samt vilken hjälp som finns och vad man kan göra själv.

Det kommer även att finnas gott om tid för deltagarnas frågor.

Föreläsningen sker digitalt i videomötesverktyget Zoom. På föreläsningen kommer det att finnas skrivtolk och teckenspråkstolk.

Anmäl dig i det här formuläret, senast den 14 februari. Uppdaterad information om föreläsningen finns i vår kalender.

Claes Möller ”Hur hör örat med hörapparat eller CI?” – 15 mars, kl. 18:00-20:00

Den 15 mars arrangerar distriktet en föreläsning med Claes Möller, i samverkan med HRF Stockholm och FSDB Stockholm Gotland.

Professor emeritus Claes Möller kommer att föreläsa om skillnaden mellan hörapparat och CI (Cochlea Implantat) som hjälper personer med nedsatt hörsel och personer med dövblindhet.

Claes Möller är en välkänd profil inom audiologin om ärftliga öronsjukdomar och har i många år forskat om Ushers Syndrom som är den vanligaste orsaken till dövblindhet.

T-slinga, skrivtolkar och centraltolkar finns på plats. Behöver du egna tolkar beställer du det själv. Vi bjuder på kaffe/te och kaka.

Föreläsningen hålls i Gotlandssalen på Gotlandsgatan 44, vid Skanstull. T-slinga, skrivtolkar och centraltolkar kommer att finnas på plats.

Anmäl dig i det här formuläret, senast den 1 mars. Uppdaterad information om föreläsningen finns i vår kalender.

Helge Rask-Andersen om att återskapa skadad hörsel – 11 maj, kl. 18:00-19:30

Helge Rask-Andersen är senior professor i experimentell otologi vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Under sin föreläsning för oss kommer Helge att prata om den forskning han är med och bedriver kring att återskapa skadad hörsel. Forskningen sker bland annat på krokodiler, som har förmågan att återskapa hårceller i örat. Vad kan vi lära oss av att studera krokodiler och vilken forskning är på gång för framtiden? Det kommer Helge att berätta om den 11 maj. 

Föreläsningen hålls i Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2, Solna. T-slinga och skrivtolk kommer att finnas på plats.

Anmäl dig i det här formuläret, senast den 8 maj. Uppdaterad information om föreläsningen finns i vår kalender.

Relaterade nyheter

 • Vad sa-loppet 2024: Så att Sverige hörs bättre!
  Datum: <time datetime="2024-04-04">4 april 2024</time>

  Vad sa-loppet 2024: Så att Sverige hörs bättre!

  Rör dig framåt och förändra livet för landets 1,5 miljoner hörselskadade. Nu är anmälan till Vad sa-loppet öppen! Du kan välja att arrangera ett eget lopp – eller delta i flera. Spring, hoppa, gå eller...

 • Glad påsk!
  Datum: <time datetime="2024-03-28">28 mars 2024</time>

  Glad påsk!

  Hörselskadades distrikt i Stockholms län önskar alla våra medlemmar en glad påsk! Distriktskansliet håller stängt 28/3-1/4.

 • Ta del av din journal i hörselvården
  Datum: <time datetime="2024-03-21">21 mars 2024</time>

  Ta del av din journal i hörselvården

  Digitala framsteg inom primär hörselrehabilitering i Stockholm. Under våren 2022 framhöll HRF i Stockholms län att Region Stockholm inte följde upp avtalet med vårdgivarna inom primär hörselrehabilitering gällande digital funktionalitet. Vid den tiden mötte ingen...