Datum: <time datetime="2024-04-26">26 april 2024</time>

Distriktets årsmöte 2024

Den 24 april samlades representanter för distriktet och föreningarna för distriktets årsmöte 2024.

Ombud och observatörer från de flesta av distriktets föreningar hade samlats för årsmötet, tillsammans med representanter från distriktsstyrelsen, valberedning och revisorer.

UH:s rapport om unga hörselskadades övergång från barn- till vuxenhörselvården

Kvällen inleddes med smörgåstårta och trevliga samtal mellan alla mötesdeltagare som samlats i Solna Folkets Hus. Därefter var det dags för Jonathan Elebjörk Wahlström, generalsekreterare för Unga Hörselskadade, att prata om deras rapport ”Redo? En undersökning av barn och ungas upplevelse av övergången från barn- till vuxenhörselvården”.

Rapporten har kommit till för att presentera och ge en bakgrund till de resultat som UH fick från sin enkätundersökning som genomfördes under 2022 och 2023 och handlar om hur barn och unga med hörselskada upplevde övergången från hörselvården för barn till den generella hörselvården. Rapporten innehåller förslag till lösningar och checklistor som den som är hörselskadad, är förälder, eller möter en persons som är ung och har en hörselskada kan använda för att själv se till att de är förberedda inför övergången.

Årsmötesförhandlingar

Efter Jonathans presentation tog årsmötesförhandlingarna vid, med Annika Hässler, avgående ordförande för Funktionsrätt Stockholms län, som mötesordförande.

Distriktets verksamhetsberättelse och årsbokslut presenterades och godkändes. Distriktsstyrelsen beviljades ansvarsfrihet och mötet beslutade om riktlinjer för verksamhetsplanen för år 2025.

Val till distriktsstyrelsen

Peter Falkegård, Mats Hasselgren och Gert Matzén fick alla tre förnyat förtroende som ledamöter. Rose-Marie Danielsson, som tidigare varit suppleant, valdes nu till ledamot i styrelsen.

Ett nytt tillskott till distriktsstyrelsen är Jens Samuelsson som valdes till suppleant tillsammans med Jan Lamby, som fick förnyat förtroende, och Sahar Ajmadi, som tidigare varit ledamot i styrelsen.

Distriktets styrelse består nu av:

Ordförande

Agneta Österman Lindquist – 1 år kvar på sitt uppdrag

Ledamöter

Britt Edoff – 1 år kvar på sitt uppdrag

Bernd Priemer – 1 år kvar på sitt uppdrag

Anna-Karin Scheutz – 1 år kvar på sitt uppdrag

Anne-Marie Persson – 1 år kvar på sitt uppdrag

Peter Falkegård – Omval 2 år

Mats Hasselgren (kassör) – Omval 2 år

Gert Matzén – Omval 2 år

Rose-Marie Danielsson – Nyval 2 år

Suppleanter

Jan Lamby – Omval 1 år

Sahar Ajmadi – Nyval 1 år

Jens Samuelsson – Nyval 1 år

Övriga val

Förutom valen till distriktsstyrelsen valde mötet även revisorer och valberedning. Till förtroendevald revisor valdes Bo Arvidsson och till ersättare för förtroendevald revisor valdes Mats Albrektsson. 

Till valberedningen valdes Britt-Marie Åhman (sammankallande) och Dorota Kuczynska (ledamot).

Relaterade nyheter

  • Vilket Vad sa-lopp deltar du i?
    Datum: <time datetime="2024-05-03">3 maj 2024</time>

    Vilket Vad sa-lopp deltar du i?

    Den 6 maj kickar Vad sa-loppet i gång runt om i Sverige. Promenera, spring eller dansa fram! Under Vad sa-loppet kan du delta i hur många lopp du vill. Vi på Stockholmsdistriktet kommer i samband med...

  • Sommarfika hos Nina i parken
    Datum: <time datetime="2024-05-02">2 maj 2024</time>

    Sommarfika hos Nina i parken

    Den 29 maj kl. 14-16 ses vi på Nina i parken i Skytteholmsparken i Solna. Där bjuder vi på fika i trevlig samvaro med medlemmar från länets olika föreningar. Vi anordnar också ett quiz till förmån för...

  • Seniordagen 2024
    Datum: <time datetime="2024-05-02">2 maj 2024</time>

    Seniordagen 2024

    Den 7 maj hittar ni oss på plats på Seniordagen i Kungsträdgården. Seniordagen i Kungsträdgården bjuder på en heldag med aktiviteter, utställare och föreläsningar för seniorer och vi på HRF Stockholms län finns självklart på...