Datum: <time datetime="2023-04-28">28 april 2023</time>

Distriktets årsmöte 2023

Onsdagen den 26 april höll distriktet årsmöte. Ombud från distriktets föreningar valde in ledamöter och suppleanter till distriktets styrelse och innan årsmötet fick deltagarna ta del av en presentation om HRFs projekt ”Alla kan texta”.

Ombud och observatörer från de flesta av distriktets föreningar hade samlats för årsmötet, tillsammans med representanter från distriktsstyrelsen, valberedning och revisorer.

Projekt för att få fler att texta

Kvällen inleddes med lite mat och trevliga samtal mellan mötesdeltagarna som samlats i Solna Folkets hus. Därefter var det dags för en intressant presentation av HRFs projekt ”Alla kan texta”. Alf Lindberg berättade om projektet som genomförs tillsammans med Funka AB.

Syftet är att öka användningen av textning, något som såklart skulle vara väldigt bra för personer med hörselskada, men även för många andra. 92% har till exempel ljudet avstängt när de ser video på mobilen.

”Alla kan texta” är ett tvåårigt projekt som genomförs med medel från allmänna arvsfonden. Både kommuner, myndigheter och olika organisationer deltar i projektet. Läs mer om projektet här.

Gedigen verksamhetsberättelse och ansvarsfrihet

Efter Alfs presentation tog årsmötesförhandlingarna vid, med Ulf Olsson som mötesordförande. Distriktets verksamhetsberättelse och årsbokslut skulle presenteras och godkännas. Det konstaterades även att verksamhetsberättelsen var gedigen, mycket genomfördes inom distriktet under 2022.

Distriktsstyrelsen beviljades ansvarsfrihet för år 2022 och mötet beslutade om riktlinjer för verksamhetsplanen för år 2024.

Det fanns inga motioner för mötet att behandla, däremot skulle val till distriktsstyrelsen ske. Styrelsen består av nio ledamöter och två suppleanter.

Val till distriktsstyrelsen

Jan Lamby har tidigare varit ledamot och valdes nu till suppleant, tillsammans med Rose-Marie Danielsson, som är ett nytt tillskott till distriktsstyrelsen. Anne-Marie Persson har tidigare varit suppleant och valdes nu till ledamot.

Bernd Priemer, Britt Edoff och Anna-Karin Scheutz valdes på nytt till ledamöter och Agneta Österman Lindquist fick förnyat förtroende som ordförande. Allt enligt valberedningens förslag.

Distriktets styrelse består nu av:

Ordförande

Agneta Österman Lindquist – Omval 2 år

Ledamöter

Britt Edoff – Omval 2 år

Bernd Priemer – Omval 2 år

Anna-Karin Scheutz – Omval 2 år

Anne-Marie Persson – Nyval 2 år

Peter Falkegård – 1 år kvar på sitt uppdrag

Mats Hasselgren (kassör) – 1 år kvar på sitt uppdrag

Sahar Ajmadi Zanjani – 1 år kvar på sitt uppdrag

Gert Matzén – 1 år kvar på sitt uppdrag

Suppleanter

Jan Lamby – Nyval 1 år

Rose-Marie Danielsson – Nyval 1 år

Delar av distriktets styrelse samlade för konstituerande möte efter årsmötet.

Övriga val

Förutom valen till distriktsstyrelsen valde mötet även revisorer och valberedning. Till förtroendevald revisor valdes Bo Arvidsson och till ersättare för förtroendevald revisor valdes Mats Albrektsson.

Valberedningen bestående av Hans Moberg, Britt-Marie Åhman och Lars Lindberg fick förnyat förtroende.

Relaterade nyheter

  • Distriktets årsmöte 2024
    Datum: <time datetime="2024-04-26">26 april 2024</time>

    Distriktets årsmöte 2024

    Den 24 april samlades representanter för distriktet och föreningarna för distriktets årsmöte 2024. Ombud och observatörer från de flesta av distriktets föreningar hade samlats för årsmötet, tillsammans med representanter från distriktsstyrelsen, valberedning och revisorer. UH:s...

  • Föreningsverkstad, 16 april
    Datum: <time datetime="2024-04-18">18 april 2024</time>

    Föreningsverkstad, 16 april

    Den 16 april samlades ett glatt och kunskapshungrigt gäng på distriktets kansli under några timmar för att få lära sig mer om bland annat hemsida, medlemsregister, intranät, sociala medier och Microsoft 365. Det blev en...

  • Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet
    Datum: <time datetime="2024-04-17">17 april 2024</time>

    Statsbidrag beviljat för att motverka ofrivillig ensamhet

    Statsbidrag på 95,000 kr beviljat till HRF i Stockholms län HRF i Stockholms län har av Socialstyrelsen beviljats 95,000 kr i statsbidrag för vårt arbete med att skapa meningsfulla och berikande aktiviteter för de som...