Datum: <time datetime="2023-05-05">5 maj 2023</time>

Distriktet pratade hörselvård med Moderaterna

Charlotte Broberg 2a vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden (M), Maria Öjmertz (HRF-distriktet), Agneta Österman Lindquist (HRF-distriktet) och Axel Conradi ledamot i primärvårdsnämnden (M).

Hörselskadades distrikt i Stockholms län fortsätter att träffa politiker från olika partier i regionen, för att samtala om hörselvård och berätta vad som är viktigt för att patienterna ska få en hörselvård att lita på. 

Onsdagen den 3 maj träffade distriktet representanter från Moderaterna i Region Stockholm. 

Under mötet diskuterades hörselvården i Region Stockholm. Man pratade bland annat om hur läget ser ut i hörselvården idag, vad som fungerar bra och vilka brister som finns. Även avskaffandet av Fritt val-systemet och de förändringar som det medför diskuterades.  

Under mötet pratade man också om hur samverkan kring mellan region och kommuner ser ut när det kommer till hörselvård.

Viktigt med patientperspektiv

Distriktet kommer att fortsätta dialogen med politiker och tjänstepersoner i Region Stockholm, för att säkerställa att patientperspektivet hela tiden finns med när länets hörselvård genomgår stora förändringar. På så sätt bidrar vi till att Region Stockholms invånare får en hörselvård att lita på. 


Tidigare har distriktet bland annat träffat de partier som just nu styr i Region Stockholm, samt deltagit vid ett samtal tillsammans med politiker, tjänstepersoner och representanter från hörselvården.

Relaterade nyheter

 • Öppet hus på Hörselskadades dag
  Datum: <time datetime="2023-09-18">18 september 2023</time>

  Öppet hus på Hörselskadades dag

  Välkommen till öppet hus hos Hörselskadades distrikt i Stockholms län lördagen den 21 oktober. Vi bjuder in dig till en dag om hörsel. Programmet ger dig en blandad kompott med inslag av kunskap, erfarenheter, möjlighet...

 • Föreläsning om Menières sjukdom
  Datum: <time datetime="2023-08-21">21 augusti 2023</time>

  Föreläsning om Menières sjukdom

  Den 17 oktober bjuder Menièregruppen inom Hörselskadades distrikt i Stockholms län in till en föreläsning med Tatjana Tomanovic.

 • Lär dig TSS i höst
  Datum: <time datetime="2023-07-04">4 juli 2023</time>

  Lär dig TSS i höst

  Under hösten fortsätter distriktets kurser i TSS (tecken som stöd). Det kommer både att finnas en nybörjarkurs och några fortsättningskurser.