Datum: <time datetime="2024-06-03">3 juni 2024</time>

Distriktet blir årets HRF-inspiratörer 2024

Britt Edoff, vice ordförande, och Agneta Österman Lindquist, ordförande med diplom och blommor

HRF i Stockholms län tilldelas priset som HRF-inspiratörer 2024 för sitt arbete med att avveckla fritt val inom hörselvården.

Vi på HRF i Stockholms län är hedrade över att ha tilldelats priset som årets HRF-inspiratörer 2024 för vårt decennium långa arbete med att få bort hörselcheckarna i Stockholms län, vilket i höstas beslutades ska börja gälla från 1 januari 2025.

– Det här är en fantastisk bekräftelse på betydelsen av samarbete, sa vice distriktsordförande Britt Edoff, när hon tog emot diplomet.
– Det är genom att kroka arm med varandra som vi skapar framgång och står starka.

Förbundsstyrelsens motivering:

Med imponerande uthållighet har HRF Stockholms län stått i frontlinjen i hörselskadades kamp för rätten till hörselvård.

I en region där frihet att välja förvanskades till frihet att sälja har distriktets orädda rättvisekämpar avslöjat, förklarat, ifrågasatt, larmat, argumenterat och upplyst makthavare – år efter år, i mer än ett decennium.

HRF Stockholms län har aldrig gett upp, aldrig kompromissat med vårt främsta uppdrag: att tillvarata hörselskadades intressen. Som droppen urholkar stenen, som David mot Goliat har distriktet med outtröttlig målmedvetenhet besegrat Fritt val-systemet.

En inspirerande seger för hela HRF-Sverige.

Om priset ”Årets HRF-inspiratörer”

Utmärkelsen ”Årets HRF-inspiratörer” går till en förening eller ett distrikt i HRF som har tagit ett initiativ som bidrar till att skapa och/eller utveckla medlemsengagemang och medlemsnytta inom HRF. 

Det kan vara en aktivitet, ett arbetssätt eller något annat initiativ som har positiva effekter på medlemmarnas delaktighet, aktivitetsgrad, trivsel och praktiska nytta av medlemskapet.

Priset uppgår till 10 000 kronor, att använda i den egna verksamheten.

Jury för ”Årets HRF-inspiratörer” är HRFs förbundsstyrelse.

Relaterade nyheter

  • Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Föreläsning i höst: Hearing and Functioning in Everyday Life Questionnaire (HFEQ)

    Välkommen till en digital föreläsning i september med Elin Karlsson, Phd in Disability Research & Reg. Audiologist vid Örebro Universitet. Den 12 september kommer Elin att föreläsa för oss om Hearing and Functioning in Everyday...

  • Öka din digitala delaktighet i höst
    Datum: <time datetime="2024-06-26">26 juni 2024</time>

    Öka din digitala delaktighet i höst

    Till hösten bjuder distriktet in till en serie tematräffar som syftar till att minska digitalt utanförskap. Under dessa träffar får du lära dig mer om hur du: Missa inte chansen att förbättra dina digitala färdigheter...

  • Inspelad föreläsning om tinnitus med Gerhard Andersson
    Datum: <time datetime="2024-06-04">4 juni 2024</time>

    Inspelad föreläsning om tinnitus med Gerhard Andersson

    Den 22 maj föreläste professor Gerhard Andersson för oss om tinnitus på ABF-huset i Stockholm. Nu kan du som missade den se den i efterhand på vår hemsida eller på vår YouTube-kanal. Till videobiblioteket Se...