Datum: <time datetime="2022-08-17">17 augusti 2022</time>

Förslag till nya stadgar

Styrelsen för HRF Stockholm har tagit fram ett förslag till nya föreningsstadgar som utgår från Hörselskadades Riksföbunds stadgar för förening. Förslaget behandlas på medlemsmötet den 26 oktober.

Föreningens stadgar har varit oförändrade sedan 2013. Lite tillspetsat kan man säga att lokalföreningar inom HRF numera inte kan ha egna stadgar, utan det är de stadgar som antagits av HRF:s kongress som gäller för alla föreningar. Våra nuvarande stadgar bryter alltså till vissa delar mot det som HRFs kongress beslutat och som redan gällt under flera kongressperioder.

Några egna punkter får föreningarna lägga till, vilket är innebörden av det förslag som kommer att presenteras utförligt på mötet. Den viktigaste ändringen innebär att föreningsmötet (höstmötet) inte längre är beslutande om budget, endast rådgivande. En annan förändring är att det i det nya förslaget står att föreningens styrelse ska bestå av minst tre ledamöter i stället för fem som det står i våra nuvarande stadgar.

Vill du att vi skickar det hem till dig per post gör vi givetvis det. Hör av dig i så fall. Det finns även i pappersformat i föreningslokalen.

Vill du diskutera förslaget innan medlemsmötet/ extra årsmöte är du välkommen att kontakta någon i vår styrelse.

Varmt välkommen på medlemsmötet i oktober den 26 oktober! Kallelse till mötet ingår i Språkröret som kommer till medlemmarna i början av september.

Relaterade nyheter

  • Glad sommar!
    Datum: <time datetime="2024-06-28">28 juni 2024</time>

    Glad sommar!

    Nu tar vi sommarledigt och det blir en paus i vår kommunikation. Vi är åter i augusti (digitalt) och öppnar vår lokal för medlemmar och besökare den 26 augusti! Snart kommer Språkröret i brevlådan till...

  • Tillgänglig yoga hos oss i höst
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Tillgänglig yoga hos oss i höst

    Välkommen att delta i snäll, enkel och hörselsmart yoga – med fokus på självmedkänsla! I höst blir det en ny yogakurs för våra medlemmar med fem tillfällen. Helt kostnadsfritt! Håller i kursen gör vår populära...

  • Nytt projekt som vi stöttar
    Datum: <time datetime="2024-06-27">27 juni 2024</time>

    Nytt projekt som vi stöttar

    ”Lyssna in – en inkluderande arbetsmarknad” är ett projekt som handlar om arbetsintegrering för personer som läser svenska på vuxenutbildningen och som har hörselrelaterade funktionsnedsättningar, och drivs av TalangAkademin och Vux Huddinge. Projektet går ut...