Datum: <time datetime="2022-11-17">17 november 2022</time>

Tinnitusutställning

15 november 2022
Tinnitusutställning

Den 24-25 november kl 10-16 kan man se Lenam Malmberg konst på temat ”Tinnitus – ett intersubjektivt mysterium?” i Trädgårdsföreningen i Linköping- I växthuset, som ligger intill Tropikhuset.
Vernissage kl 12-14 den 24e November.
Kan tinnitus vara intressant medan det skär i dig som is? Varför syns den inte, är det inte fegt att gömma sig hela tiden? Kan vi leka med fördomar om tinnitus och prata om hur olika vi upplever den?
Lenam utforskar sin tinnitus genom bildskapande i blandteknik för att bjuda in till samtal om tinnitus som ett intersubjektivt mysterium…
HRFs Tinnitusgrupp i Östergötland är där och informerar om vad vi gör i gruppen och om våra självstudiekurser i att leva med tinnitus.
Välkomna!
Foto: Lenam Malmberg
Om Lenam:
Lenam har arbetat inom folkbildning sen år 2000 i studieförbund och föreningar med kreativt skapande, kulturella mötesplatser, drama, musik och scenkonst. Brinner för ett inkluderande samhälle, och lärande genom dialoger. Har jobbat mycket med grupper men även planerat verksamhet och ledarutveckling, och har mött människor i alla åldrar och många olika funktionsvariationer.
Nu jobbar hon på IFS Trappan där de bla erbjuder på uppdrag av Linköpings kommun personer med psykisk funktionsvariation studier och social gemenskap. Hon leder musik, rytmik och dans, och har haft frigörande målning. Hon är även engagerad som gåvoförmedlare för HRF, fortbildar sig inom inkluderande dans, och pluggar klart masterexamen i Tillämpad Etik på Linköpings universitet. Sin kandidatexamen i Filosofi från LiU är inriktad på Vetenskapsteori i kombination med ämnet Drama-Kommunikation. Har även studerat Visuell kultur på LiU och Future Generations på Stockholms universitet mm. På gymnasiet läste hon musiklinjen i Uppsala.
Lenam har levt med kraftig tinnitus i 31 år och utforskar nu hur den påverkar vardagskommunikation, leder till missförstånd när hon inte hör, hur hon upplever den, och vad som händer om hon kombinerar tinnitus med bildskapande. Är tacksam över viktiga lärdomar kring hörsel från HRF och hörselvården, och kunskap från sina fantastiska lärare i konst Thomas Gustavsson som utmanat och uppmuntrat personligt uttryck. Och Street Art Academy LKPG på Östergötlands museum där hennes konstnärliga perspektiv berikats av hela gruppen men särskilt av lärarna Julius Nord och Joakim Andersson vars minne hon alltid kommer bära med sig. 
Lenam har tidigare deltagit i internationella kurser inom kulturellt skapande på Cypern genom LiU, Tyskland, Thailand, Egypten genom organisationen Internationellt Kulturutbyte numera PeaceWorks. Har ställt ut Street Art på Östergötlands museum i utställningen 48-timmar. Visat konstnärligt tyg på Passagen i Linköping under Design Expo, och på Svenska Moderådet event i Stockholm, samt Textilmässa i Berlin. Även haft utställningar på caféer och festivaler t.ex. Sagateatern i Linköping, Kvartersteatern i Norrköping och gjort konsthappening på kulturnatten, och målat Street Art i Brighton. Har också haft glädjen att hålla i Street Art workshops på Östergötlands museum och i Åtvidabergs Kulturcentrum, och samarbetat med Unga Hörselskadade och Linköpings universitet på Peace and Love i Borlänge genom workshops i ”En konst att skydda hörseln” för att uppmuntra ungdomar, med hjälp av konstpyssel, att använda hörselskydd.
Om Tinnitusgruppen (HRF Östergötland), se https://hrf.se/ostergotland/om-oss/tinnitusgruppen/
Broschyr ”Att leva med Tinnitus” (klicka på länken)

Relaterade nyheter

  • Att leva med Menières sjukdom – studiecirkel för dig som tillsammans med andra vill lära dig mer.
    Datum: <time datetime="2024-04-10">10 april 2024</time>

    Att leva med Menières sjukdom – studiecirkel för dig som tillsammans med andra vill lära dig mer.

    I höst anordnar HRF Hörselskadades distrikt i Östergötland tillsammans med Hörselvården i Region Östergötland en studiecirkel för dig som har diagnosen Menières sjukdom. Tillsammans delar vi med oss av våra erfarenheter, tar reda på mer...

  • Nyhetsbrev april
    Datum: <time datetime="2024-04-05">5 april 2024</time>

    Nyhetsbrev april

    Vad fort tiden går och vilket aprilväder vi fått! Här planeras det för fullt inför årsmötet den 20 april. Även vad sa loppet närmar sig med stormsteg! Nu kan man gå in och anmäla sina...

  • Sommarkurs i Teckenspråk
    Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

    Sommarkurs i Teckenspråk

    Kom och teckna med oss Vill du prova på teckenspråk eller tecken som stöd, eller vill du utveckla dina teckenkunskaper vidare? Anmäl dig då till vår sommarkurs via detta anmälningsformulär. Kurserna ges i samarbete mellan...