Datum: <time datetime="2022-10-28">28 oktober 2022</time>

Samrådsmöte med Region Östergötland

Från samrådsmötet – HRF och Hörselvården 2022-09-12

Närvarande: Susanna Ahlström, Bo-Göran Ahl, Åke Andersson, Maria Loorentz Peterson, Jenny Adolfsson, Bodil Eriksson Therese Bohn Eriksson och Charlott Eklöf Bäckstrand.

Närvarande: Susanna Ahlström, Bo-Göran Ahl, Åke Andersson, Maria Loorentz Peterson, Jenny Adolfsson, Bodil Eriksson Therese Bohn Eriksson och Charlott Eklöf Bäckstrand.

Aktuell info om

  • Väntetider se Powerpoint. Då vi har långa väntetider har vi precis (idag) ställt frågan till de privata aktörerna hur deras väntetider ser ut både inom regionen samt nationellt.
  • Bemanning se Powerpoint.
    För kännedom har enhetschef Mårten Axelsson bett att få lämna uppdraget, är kvar i rollen under rekrytering.
  • Nära Hörselvård se Powerpoint
    Nära hörselvård behöver utvärderas och beslut om fortsättning behöver fattas. Det finns önskemål om Nära hörselvård även i Åtvidaberg, detta tar HRF vidare med politiken. Hörselvården ser inte det möjligt att utöka med befintliga resurser.
  • Jour och 1177 se Powerpoint.
    HRF önskar att vara delaktiga tidigt i processen gällande jouren för att ge input från patientperspektivet, Charlott tar upp detta med Sly.
  • Upphandling se Powerpoint
  • Hörselvårdskurser se Powerpoint
  • Hörselvårdskurser se Powerpoint.
  • Aktiv Kommunikation är mindre grupper och kommer startas upp i höst.
  • Gällande tinnitus (gruppbehandling samt tinnitusinformation) är det tyvärr oklart när vi kan starta upp igen då vi måste kunna följa de restriktioner vi har med att hålla avstånd och använda munskydd/visir vid patientarbete. Tinnitusinformationen har många deltagare och en viktig del av informationen är när deltagarna får diskutera med varandra och formulera frågor till teamet (”bikupa”). Gruppbehandlingen kräver lång framförhållning då deltagarna ska ha möjlighet att söka förebyggande sjukpenning och det har varit svårt att planera eftersom rutinerna relaterat till Covid-19 ändrats så sent som i augusti.
  • IKBT tinnitus se Powerpoint. IKBT tinnitus erbjuds för de patienter som har behov, vi har en PTP-psykolog som arbetar 50% på Hörselvården och IKBT är en del av hennes arbetsuppgifter.

Powerpoint, (klicka här)

Relaterade nyheter

  • ÅRSMÖTE 9 MARS
    Datum: <time datetime="2024-03-05">5 mars 2024</time>

    ÅRSMÖTE 9 MARS

    Välkomna till Vättersol i Motala för årsmöte i HRF Västra Östergötland Lördag 9 mars kl 15.00

  • Program för vintern och våren
    Datum: <time datetime="2023-12-05">5 december 2023</time>

    Program för vintern och våren

    Programblad för våra aktiviteter i föreningshuset Vättersol i Motala. Tillkommande aktiviteter utanför Motala redovisas separat. Vi reserverar för ev. ändringar.

  • Öppet hus på Vättersol Hörselskadades dag 21/10
    Datum: <time datetime="2023-10-17">17 oktober 2023</time>

    Öppet hus på Vättersol Hörselskadades dag 21/10

    Öppet Hus kl 11 – 15 HRF Västra Östergötland informerar och bjuder på förtäring Bland annat kan du gratis testa din hörsel med hjälp av Hörseltestaren. https://hrf.se/sa-paverkar-vi/horselveckan2023/testa-horseln/ Adress: Föreningshuset Vättersol, Vindarnas väg 1 i Motala