Om oss

Behöver Du batterier så ring Irene på 0140-539 29, så kan Irene sälja i bostaden eller som Ni kommer överens om.

"Fantasifågel" på Stora Torget. Foto: Jan-Erik Agduhr
”Fantasifågel” på Stora Torget. Foto: Jan-Erik Agduhr
besökare på biblioteket
Besökare på lördagen i Hörselveckan på vårt bibliotek

Vi i Tranås vill verka för:

Tillgänglighet i staden och ute på landsorten

Främja en hörvänligare miljö genom att påverka kommunpolitiker, affärsidkare samt berörda inom vård och omsorg. Vi ordnar olika sammankomster, som underhållning, föredrag och information om och kring hörsel. Skrivtolkning ordnas till alla sammankomster.

Utåtriktad verksamhet

Vi vill visa hur det är att vara hörselskadad genom att vara ute bland människor med infobroschyrer och dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper samt hålla föreningen levande genom medlemsvärvning. Vi kan de tekniska hjälpmedel vi själva har och är mer eller mindre tekniskt kunniga. Vi strävar efter att alla samlingslokaler ska vara hörbara med god akustik och fungerande teleslinga.

Därför blir vi oerhört glada om Du talar om, när något av ovanstående inte fungerar, så det kan rättas till!

Kontakta oss!

Vi är öppna för förslag och diskussioner, på vad Du vill vi ska behandla eller ta upp. Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss i styrelsen!

Har Du synpunkter om vår hemsida?
Kontakta Jan-Erik Agduhr,  Webmaster   janeagduhr@gmail.com

Följande saxat ur ”HRF Hörtekniks” sida om batterier:

Fakta och goda råd angående hörapparatbatterier:
Hörapparatbatterier börjar laddas ur så fort du avlägsnar skyddstejpen och du kan inte spara på batteriet genom att sätta tillbaka tejpen igen. När tejpen väl tagits bort börjar batteriet att sakta ladda ur sig självt- även om det inte används. Även läckage vid skyddstejpen kommer att göra så att batteriet laddas ur även om det inte används.

Läckage kan bero på att skyddstejpen har utsatts för värme, kyla, hög luftfuktighet eller att tejpen blivit gammal och då inte längre tätar ordentligt. Förvara därför batterierna torrt och svalt, men inte i kylskåp.

Efter avlägsnande av skyddstejpen- låt batteriet lufta 2-5 minuter så håller batteriet längre då spänningen i batteriet ökar av att batteriet syresätts. Om man sätter i batteriet utan att det hunnit lufta ordentligt så hinner inte tillräcklig spänning byggas upp och batteriet kommer därför inte att ge maximal effekt.

Förstärkningen i själva hörapparaten påverkar också hur mycket ström som dras från batteriet. Starkare hörapparat kräver mer ström. 


Observera att användande av annan extrautrustning ihop med hörapparaten-  t ex en telefon-Streamer -gör att batteriets  dras ut mycket fortare.