Skaffa hörapparat

Här kan du hitta information som är bra att ha när man ska skaffa hörapparat i Stockholms län. Välj rubrik i listan till höger, eller klicka på länkarna i texten nedan.

På sidan Så går det till finns det information om hur du gör när du vill skaffa hörapparat i Stockholms län.

På sidan Hit vänder du dig kan du hitta information om vilken instans du ska vända dig i olika situationer. Till exempel om du inte är nöjd med utprovningen eller om du ångrar ditt köp genom Fritt val.

På sidan Sortimentet kan du läsa om vilka modeller av hörapparater som finns i Region Stockholms upphandlade sortiment.

På sidan Felaktiga påståenden har vi listat några av de vanligaste felaktiga påståendena som du kan stöta på när du ska prova ut hörapparat i Stockholms län.

Stöd vid besök i hörselvården

Att besöka hörselvården kan vara utmanande, både för den som ska prova ut sin första hörapparat och för den som har hörapparater sedan tidigare, men ska prova ut nya. För att du ska känna dig trygg i din kontakt med hörselvården erbjuder Hörselskadades distrikt i Stockholms län, tillsammans med HRF Järfälla-Upplands Bro och HRF Stockholm stöd i hörselvården. Läs mer här.

Informationsfolder

Hörselskadades distrikt har tagit fram en folder som innehåller information om hur det går till att skaffa hörapparat i Stockholms län. Du kan läsa och ladda ner foldern här.

Det finns också en lättläst version av foldern.
Den lättlästa versionen kan du läsa och ladda ner här.