Datum: <time datetime="2024-08-27">27 augusti 2024</time>

Varning för bedragare

Vi vill uppmärksamma våra föreningar och medlemmar på att det just nu förekommer försök till nätfiske via e-post inom vår organisation.

Nätfiske (eller ”phishing” som det också kallas) är en form av bedrägeri där angripare försöker lura dig att avslöja känslig information, som lösenord eller kreditkortsuppgifter, genom att utge sig för att vara en pålitlig källa, ofta via e-post.

Här är några saker du bör vara extra uppmärksam på:
  • Avsändaren: Var extra försiktig om du får mejl från okända eller oväntade avsändare. Kontrollera avsändaradressen noggrant, även om mejlet verkar komma från en betrodd källa.
  • Länkar och bifogade filer: Klicka inte på länkar eller öppna bilagor om du är osäker på deras ursprung. Håll muspekaren över länken utan att klicka för att se vart den leder.
  • Ovanligt språkbruk: Var uppmärksam på stavfel, grammatiska misstag, eller ett ovanligt formellt eller informellt språkbruk i mejlet.

Du kan läsa mer om nätfiske och vad du kan göra för att skydda dig hos polisen.

Relaterade nyheter

  • Mer vård, mindre försäljning när primärvårdsnämnden fattar beslut
    Datum: <time datetime="2024-09-25">25 september 2024</time>

    Mer vård, mindre försäljning när primärvårdsnämnden fattar beslut

    Ökat fokus på vård och modern teknik när primärvårdsnämnden idag fattar beslut om nytt uppdrag för primär hörselrehabilitering i Stockholms län. Idag fattar primärvårdsnämnden beslut om ett nytt uppdrag för den primära hörselrehabiliteringen. HRF i...

  • Seniorfestivalen 2024
    Datum: <time datetime="2024-09-24">24 september 2024</time>

    Seniorfestivalen 2024

    Träffa distriktet på Seniorfestivalen i Älvsjö den 1-3 oktober. Seniorfestivalen (tidigare Seniormässan) är Sveriges största mässa för dig som vill leva ett aktivt liv och upptäcka något nytt igen.  Distriktet finns på plats alla dagar....

  • 50 miljoner extra till vårdval primär hörselrehabilitering
    Datum: <time datetime="2024-09-12">12 september 2024</time>

    50 miljoner extra till vårdval primär hörselrehabilitering

    Stockholms läns vårdval för primär hörselrehabilitering får ett efterlängtat ekonomiskt lyft med ett tillskott på 50 miljoner kronor per år. Vårdval primär hörselrehabilitering får ett tillskott på 50 miljoner kronor och ökar från 85 miljoner...